Külföld

Jordan Peterson a kéztörlőnél: Kapjátok be, woke erkölcscsőszök

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 14:17

A Newsweek írta meg, hogy Jordan Petersont sztárpszichológus, író könyörtelen gúny tárgya lett, miután a Twitteren zsarnokságra panaszkodott egy papírtörlő-adagolóra kihelyezett táblával összefüggésben. Peterson tavaly nyáron kapta meg a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, korábban Orbán Viktorral személyesen is egyeztetett:

Orbán Viktort diktátornak nevezte, róla szólt Berki Krisztián egyik utolsó posztja, és most Novák Katalin tüntette ki

A 60 éves kanadai pszichológus és médiaszemélyiség a hét elején Twitteren osztotta meg a Vancouverben fotózott, őt feldühítő kiírás képét. „Ne feledd, nincs szükséged egy karnyi papírtörlőre ahhoz, hogy megszárítsd a kezed” – állt a figyelmeztetésen. „Használj kevesebbet, és amit használsz, azt tedd a rendelkezésre álló papírtörlőgyűjtő edénybe - komposztálható. Minden más hulladékot tegyél a szemetesbe” – tesz további javaslatokat a kis tábla.


Peterson a tanácsadással kapcsolatos csalódottságának adott hangot a Twitteren, és azt írta: 

Kapjátok be, woke erkölcscsőszök. A zsarnokság mindig kicsinyes – és a kicsinyes zsarnokság nem fogja megmenteni a bolygót.

Peterson egy másik tweetben alaposabban is kifejtette, miért zavarja a jelenség:

Mert (1) ezt ünneplik (2) mindenhol ez van, és (3) az emberek szándékosan vakok rá.


A lap szerint Peterson bejegyzését nagyon felkapták a platformon, leginkább gúnyolódás kíséretében. „Képzeld magad valaki más helyébe. Lehetnél Jordan Peterson, aki egy táblával szembesül, ami arra kér, hogy ne pazarold a papírtörlőt. Ez az igazi nehézség” – idéz a lap egy felhasználót, Kevin Kruse történészt, aki azt írta:

Remélem, mostanra már abba tudtad hagyni a sírást. Sok szerencsét a gyógyuláshoz vezető hosszú úton.
 

Orbán rendszere a világ egyetlen másik kormányzatához sem hasonlít – itt a New Yorker budapesti tudósítása, amin Kovács Zoltán nyilvánosan kiakadt

Nyitókép: pszichológus professzor találkozója a Karmelita kolostorban 2019. május 30-án. Jordan Peterson a május 30-31-én megrendezendő Brain Bar fesztivál vendégeként érkezett Budapestre. – Fotó: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

 

#Külföld#jordan peterson#kéztörlő#woke#környezetvédelem

Címlapról ajánljuk