Külföld

Breaking Bad a való életben: egy ismert amerikai professzort tartóztattak le kábítószer terjesztése miatt

rtl.hurtl.hu

2023. február 7. 15:29

A professzor ihletet merített a sorozatból, kristálymetet árult.

A Breaking Bad című díjnyertes amerikai drámasorozatban Walter White középiskola kémiatanár – akit Bryan Cranston alakít – összeáll egy diákjával, Jesse Pinkmannel (Aaron Paul), hogy kristálymetet (metanfetamint) készítsenek. Az ötlet azután született meg a tanár fejében, hogy megtudta, rákos, és ezzel szerette volna támogatni a családját, valamint ebből fedezte tartozásait.

Úgy tűnik, hogy a 2008 és 2013 között futó sorozat inspirált egy egyetemi oktatót. A 65 éves Sergey Macheret a Purdue School of Aeronautics and Astronautics professzora volt, azonban február elsején letartóztatták, és elbocsátották munkahelyéről – számolt be az UNILAID.

A férfit tavaly decemberben már őrizetbe vették, akkor azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Letartóztatása azután történt, hogy több nő bejelentést tett a rendőrségen, hogy Macheret megkörnyékezte őket. A hatóságok ezután elkezdtek nyomozni utána, majd gyanúsítottként kezelték, miután egy civil ruhás rendőr kiszedett belőle néhány információt. A professzort várhatóan metamfetamin birtoklással, kereskedéssel és jogsértő ajánlattétellel vádolják majd.

A Purdue Egyetem, ahol a Macheret 2014 óta tanított, azóta kitiltotta őt a kampusz területéről, és egy közlemény is kiadtak, amiben arról írtak, „az egyetem együtt fog működni a nyomozás során”. Az intézmény vezetése továbbá arra kérte a diákokat és az ott dolgozókat, hogy amennyiben bármilyen információ birtokában vannak vele kapcsolatban, segítsék a rendőrök munkáját.

Nyitókép: Lafayette Police Department

#Külföld#drog#kábítószer#kristály#metamfetamin#egyetem#professzor#letartóztatás

Címlapról ajánljuk