Külföld

Videó: teli gázzal ütötte el hátulról a biciklist, majd visszament, és halálra késelte

rtl.hurtl.hu

2023. február 6. 9:44

Olyan erővel csapódott neki, hogy a férfi átrepült egy többsávos kereszteződésen. 

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy 39 éves kaliforniai férfi ellen, aki autójával elgázolt egy kerékpárost Dana Point városában, majd odament a súlyos sérüléseket szenvedett férfihoz, és egy késsel többször megszúrta – jelentette a helyi sajtó. Az elkövető a hatóságok közlése szerint nem ismerte áldozatát, és egyelőre nem lehet tudni, hogy miért ölte meg.

Az áldozat, az 58 éves Dr. Michael John Mammone sürgősségi osztályos orvosként dolgozott, és szerdán, helyi idő szerint délután 3 órakor ütötte el a 39 éves Vanroy Evan Smith. Az esetről készült térfigyelő kamerás felvételen látni lehet, hogy Smith fehér Lexusával óriási sebességgel csapódik neki hátulról a biciklisnek, aki több métert repül a levegőben, majd több métert csúszik az aszfalton.

Smith ezután megállt, kiszállt az autóból, és egy késsel támadt rá az elütött orvosra. A támadót járókelők fogták el. Mammone a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. Az egyik olyan kórházba szállították, ahol néha dolgozni szokott.

Smitht a rendőrség letartóztatta és emberölés vádjával indítottak eljárást ellene. A hatóságok közlése szerint a két férfi nem ismerte egymást, és egyelőre nem tudják, hogy Smith miért támadt rá. Egy szemtanú az ABC7-nek azt mondta, úgy hallották, mintha Smith a „kiváltságos fehérekről” mondott volna valamint, és rasszista kijelentéseket tett volna, de ezt más forrásból egyelőre senki sem erősítette meg.

A New York Postnak Smith barátai azt mondták, hogy a könyvelőként dolgozó férfi magánéleti problémákkal küzdött volt feleségével, aki a lap információi szerint „féltette a biztonságát” Smith miatt.


Nyitókép: Twitter/DeL2000

 

#Külföld#kerékpáros#gázolás#kalifornia

Címlapról ajánljuk