Kretén, náci szemétládák – kiakadt Putyin propagandistája a Leopard tankok miattSürgette Oroszországot, hogy hajtoson végre csapásokat Németország ellen.
Külföld

Kretén, náci szemétládák – kiakadt Putyin propagandistája a Leopard tankok miatt

rtl.hurtl.hu

2023. január 26. 11:53

Sürgette Oroszországot, hogy hajtoson végre csapásokat Németország ellen.

Berlin 14 Leopard-2-A6 típusú harckocsit szállít Kijevbe a Bundeswehr készleteiből, jelentették be szerdán. A cél két harckocsizászlóalj gyors összeállítása Leopard 2 harckocsikkal. Első lépésként Németország 14 Leopard-2-A6-os tankot biztosít egy századnak.

A 444.hu írta meg, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik propagandistája, Vlagyimir Szolovjov tévés a műsorában „náci szemétládáknak” nevezte a német vezetőket.


„Itt az ideje, hogy világos, határozott üzenetet küldjünk, miszerint Németországot a konfliktus egyik résztvevőjének tekintjük, és hogy az Ukrajnába küldött német tankok ahhoz vezetnek, hogy Németország területét, az ottani katonai bázisokat célpontnak tekintjük” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte „a NATO ilyen ravasz módon akar harcolni, miközben úgy csinál, mintha nem harcolna”.

Szolovjov a német védelmi minisztert „kreténnek” nevezte. „Mi vagyunk az agresszor? Nyolc éven keresztül ti szarháziak tápláltátok a náci ukrán rezsimet. Nyolc éven keresztül gyilkoltátok a donbásziakat. (...) Európai farizeusok, názi szemétládák” – mondta Szolovjov, aki sürgette Oroszországot, hogy hajtoson végre csapásokat Németország ellen, hogy a németek tudják, „milyen új náci vezetőket juttattak hatalomra”.

Nyitókép: Francis Scarr / Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#propaganda#leopard#tank#németország

Címlapról ajánljuk