Külföld

Jeremy Renner az unokaöccsét próbálta menteni, amikor hókotrója szétzúzta

rtl.hurtl.hu

2023. január 25. 12:55

A géppel nem havat takarított az eset idején, hanem unokaöccse autóját húzta ki a hóból. 

Kiderült, hogyan történt Jeremy Renner balesete, ami sokkal rosszabb volt, mint azt az első hírekből tudni lehetett. A színészt újév napján szállították kórházba, életveszélyes sérülésekkel, miután átment rajta hókotrógépe: harminc csontja tört el, jobb tüdeje összeomlott, a felsőtestét összezúzta a jármű, és mozgásszervi sérülést is szenvedett.

A CNN a helyi rendőrség jelentésére hivatkozva közölt eddig nem tudott részleteket a balesetről. A jelentés szerint a PistenBully típusú lánctalpas hókotrógéppel nem havat takarított, mint azt az első hírekből tudni lehetett, hanem unokaöccse autóját vontatta le a kocsibejáróról, mert elakadt a hóban.

Miután kivontatta az autót az útra, kiszállt a hókotróból, de az elkezdett csúszni, és egy domboldalon ledőlni. Renner ekkor kiugrott a járműből, de észrevette, hogy az pont unokaöccse felé halad, ezért vissza akart menni a vezetőfülkébe, hogy megmentse a felnőtt férfi életét.

Azonban ahhoz, hogy visszajusson, rá kellett lépnie a mozgó lánctalpra és az „azonnal maga alá rántotta” az 52 éves színészt, és „a nagy jármű teljesen szétzúzta” a színész felsőtestét, ahogy átment rajta. 

Renneren unokaöccse segített, amíg meg nem érkeztek a mentősök, és helikopterrel kórházba nem szállították.

A jelentés szerint mechanikai problémák is közrejátszottak a balesetben. A jármű kézifékje a jelentés szerint nem volt behúzva, és az megakadályozhatta volna, hogy a hókotrógép előre menjen, és hozzátették, hogy a kézifék jelzőfénye nem működött.

Nyitókép:2021. november 11-én készült kép Jeremy Renner amerikai színészről a Hawkeye című film bemutatóján, Londonban. Fotó: MTI/AP/Invision/Vianney Le Caer

#Külföld#jeremy renner#baleset#rendőrség#hókotró#egyesült államok

Címlapról ajánljuk