Külföld

Epstein szeretője szerint hamis a fotó, ami András hercegről, és az őt zaklatásért perelő nőről készült

rtl.hurtl.hu

2023. január 22. 17:34

Közben András is ellentámadásra készül az ügyben.

Hamis az a 2001-es fotó, ami közösen ábrázolja András herceget és az akkor 17 éves Virginia Giuffre-t Ghislaine Maxwell szerint, írja a Guardian. A fotó az elmúlt években a Jeffrey Epstein és köre elleni vádak szimbóluma lett, a kerítés miatt húsz év börtönre ítélt Maxwell szerint viszont a kép hamisított.

Maxwell úgy fogalmazott: „Egy percre sem hiszem el, hogy igazi” a fotó. Giuffre korábban azért perelte be York hercegét, mert a nő állítása szerint 17 éves korában három alkalommal is szexuális kapcsolatot létesített vele, illetve zaklatta őt. A herceg ezt hevesen tagadta. A sajtóhírek szerint Giuffre ötmillió dollárra perelte a herceget.

Korábban azt nyilatkozta Maxwell, Epstein korábbi barátnője, hogy sosem találkozott Giuffre-val. Nemrég arról írtunk: András herceg most jogi lépéset tervez, hogy visszavonhassa a vádlójával kötött megállapodást, abban a reményben, hogy ezzel visszakaphatja a per miatt elvesztett címeit és királyi feladatait.

András herceg kénytelen volt visszaadni II. Erzsébet királynőnek katonai címeit és uralkodói elismeréseinek egy részét. Mindez egy nappal azután történt, hogy elbukott a yorki herceg ügyvédeinek próbálkozása, hogy ejtsék az ellene szexuális zaklatás miatt indított polgári pert. András azóta nem lát el semmilyen közfeladatot.

Nyitókép (archív): Sylvain Gaboury/Patrick McMullan via Getty Images

#Külföld#szexuális zaklatás#ghislaine maxwell#fotó#András herceg#Jeffrey Epstein#per#börtön

Címlapról ajánljuk