Külföld

A lezuhant nepáli gép másodpilótájának férje is pilóta volt, és szintén egy lezuhant gépben halt meg

rtl.hurtl.hu

2023. január 17. 6:57

Mindketten ugyanannál a légitársaságnál dolgoztak. 

A Nepálban lezuhant utasszállító repülőgép másodpilótája egy özvegy volt, akinek férje 16 évvel korábban szintén egy lezuhant gépben vesztette életét, és mindketten a Yeti Airlines nepáli légitársaságnak dolgoztak.

Anju Khatiwada 2010-ben vállalt munkát a Yetinél, követve férjét, aki 2006-ban halt meg – közölte a légitársaság szóvivője. Sudarshan Bartaula a Reuters brit hírügynökségnek elmondta:

Abból a biztosítási pénzből végezte el a pilótatanfolyamát, amit a férje halála után kapott.

Anju egyik volt a légitársaság hat női pilótájának, és majdnem 6400 órányi repülés volt a háta mögött – írta a BBC. A szóvivő elmondása szerint egyedül is vezetett gépeket és úgy jellemezte, hogy „bátor nő volt”.

Darabokra tört

A Yeti Airlines nepáli légitársaság ATR 72-es típusú, légcsavaros gépe Katmanduból szállt fel, és közel volt célállomásához, a pokharai repülőtérhez, amikor egy folyó partjára zuhant. A gép fedélzetén 68 utas és a négyfős személyzet volt, a balesetnek nem volt túlélője. 


Nyitókép: Mentőalakulatok tagjai vizsgálják a roncsot az előző napon Pokharában történt repülőszerencsétlenség helyszínén 2023. január 16-án. Fotó: MTI/AP/Yunish Gurung

#Külföld#nepál#repülőgép#zuhanás#repülőbaleset#pilóta

Címlapról ajánljuk