Külföld

„Darabokra tört” – lezuhant egy több mint 70 embert szállító repülőgép Nepálban

rtl.hurtl.hu

2023. január 15. 7:32

Legalább 44-en haltak meg.

Lezuhant, darabokra tört és kigyulladt egy 72 ember szállító repülőgép Nepálban – jelentette a helyi és nemzetközi sajtó. A Yeti Airlines nepáli légitársaság ATR 72-es típusú, légcsavaros gépe Katmanduból szállt fel, és közel volt célállomásához, a pokharai repülőtérhez, amikor egy folyó partjára zuhant.

A gépen 68 utas, köztük tíz külföldi, valamint négyfős személyzet volt. A Yeti szóvivőjének közlése szerint az utasok között két csecsemő is volt. A külföldiek között egy ausztrál, egy francia, egy argentín, egy ír, két dél-korea és négy orosz volt. Mellettük még öt indiai is volt a fedélzeten - írta a Guardian. 

A nepáli hadsereg szóvivőjének első közlése szerint 16 holttestet találtak, és hozzátette:

Várhatóan több holttestet is találunk. A gép darabokra tört.

Sandeep Panwar indiai újságíró közben arról számolt be, hogy a halottak száma harmincra emelkedett. Az általa közzétett videókon látni, hogy a gép roncsai hatalmas lángokkal égnek. 

A tűz a hatóságok közlése szerint jelentősen megnehezítette a mentési munkálatokat.

A nepáli légiügyi hatóságok egyik tisztségviselője több órával a gép lezuhanása után már arról számolt be, hogy a halálos áldozatok száma 44-re nőtt. Azt egyelőre nem közölték, hogy a balesetnek lennének túlélői. 

Nyitókép: Twitter/ Sandeep Panwar

 

#Külföld#nepál#repülőgép#zuhanás#repülőgépbaleset#yeti airlines

Címlapról ajánljuk