Külföld

Komolyzenével próbálja elkergetni a hajléktalanokat egy üzletlánc Amerikában

rtl.hurtl.hu

2023. január 15. 14:17

A 7-Eleven nem akarja, hogy üzletei előtt üldögéljenek az otthontalanok.

Több amerikai 7-Eleven bolt, főleg Texas és Kalifornia államban bömbölő komolyzenével próbálja elüldözni a hajléktalanokat az üzletek közeléből, írja a New York Post. A boltok szimfóniákat és operákat játszanak, ha az üzlet előtt hosszabban tartózkodó otthontalanokra figyelnek fel.

Jagat Patel, egy texas-i bolt tulajdonosa azt mondta, hogy már többen panaszkodtak a rendőrségnek a módszer miatt, de eddig egyszer sem jöttek ki a hatóságok a helyszínre. Elmondása szerint a vásárlók egy részének tetszik a komolyzene, míg többeket idegesít.

Ő arról beszélt, hogy a hajléktalanok az elmúlt időben nagy problémát jelentettek, mivel főleg fiatalokat és nőket szólítanak le pénzért a bolt melletti parkolóban. Szerinte ezért többen félnek náluk vásárolni.

Hozzátette: „A tanulmányok szerint a komolyzene és az opera idegesítő. Szerintem ezek a tanulmányok helyesek, mivel a módszer beválik”. A lap arról tudósít, hogy a közelben több üzlet is hasonló módszert vezetett be a 7-Eleven után, és a környéken érezhetően csökkent a hajléktalanok száma.

Karácsony másnapján, miközben Amerikát sarkvidéki hideg sújtotta, egy üzlet dolgozója vízzel öntött le egy hajléktalan nőt, aki a bolt parkolójában üldögélt. Embertelen viselkedése miatt kirúgták.

Nyitókép: Scott Olson / Getty Images

#Külföld#komolyzene#hajléktalan#üzlet#usa#texas

Címlapról ajánljuk