Külföld

Vízzel öntött le egy hajléktalan nőt egy bolt dolgozója, miközben sarkvidéki fagy sújtotta Amerikát

rtl.hurtl.hu

2022. december 30. 7:31

Már nem a bolt dolgozója.

Elvesztette a munkáját és büntetőeljárás elé néz az a nő, aki az amerikai Louisiana állam fővárosában egy vegyesbolt parkolójában vízzel öntött le egy hajléktalan nőt, miközben fagypont alatt volt a hőmérséklet.

A boltban dolgozó 33 éves Kasey Weber maga tett közzé videót közösségi oldalán a karácsony másnapján történt esetről, ami a Guardian szerint az embertársainkkal való bánásmód egyik legszélsőségesebb példája olyan időkben, amikor a vezetők összefogásra szólították fel az amerikaiakat, hogy túléljék az országot sújtó sarkvidéki hideget.


Az esetről készült videó bejárta a Facebookot és a helyi tévé is bemutatta. A bolt tulajdonosa ezután kirúgta Webert, mondván, „nem így kezeljük a helyzeteket”. A rendőrség testi sértés miatt beidézte a nőt, akinek egyik munkatársa azt mondta a helyi tévének, hogy Weber rendszeresen vitt ennivalót a környékbeli hajléktalanoknak, de elképzelhetőnek tartja, hogy a nő ideges lett, miután több hajléktalan összegyűlt a bolt körül és nem akartak elmenni onnan.

Baton Rouge polgármestere szerint a Weber által bántalmazott nővel azóta felvették a kapcsolatot a segítségnyújtó szociális intézmények, és a bolt dolgozóival is beszéltek a hajléktalanokkal kapcsolatos bánásmódról.

A szóban forgó üzlet egyébként 2016-ban azzal került be a hírekbe, hogy előtte lőtték agyon a rendőrök Alton Sterlinget, ami a Black Lives Matter mozgalom követőinek több napig tartó tüntetését váltotta ki a városban. A gyilkosságról a bolt tulajdonosa, Abdullah Muflahi készített mobiltelefonos felvételt.

#Külföld#louisiana#fagy#hajléktalan#kegyetlenség

Címlapról ajánljuk