Külföld

Zelenszkij: Nem lesz harmadik világháború, mert Ukrajna megállítja az oroszokat

rtl.hurtl.hu

2023. január 11. 16:14

Az ukrán elnök arról beszélt a Golden Globe díjátadóján, hogy a világháborúk története nem trilógia, így nem lesz harmadik rész.

Nem lesz harmadik világháború, mert Ukrajna megállítja az orosz agressziót – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Golden Globe díjátadó ünnepségén videón mondott beszédében.

Az államfő elmondta, „emberek milliói haltak meg az első világháborúban. A második világháború több tízmillió ember életét oltotta ki. Nem lesz harmadik világháború. 

Ez nem egy trilógia. Ukrajna megállítja az orosz agressziót a területén. Ezt az egész szabad világgal együtt tesszük. Remélem, hogy mindannyian velünk lesztek győzelmünk napján


– fogalmazott Zelenszkij.


Az ukrán elnök emlékeztetett arra, hogy a Golden Globe-díjat különleges időben alapították. Ez volt az az idő, amikor a második világháború még nem ért véget, de a helyzet megváltozott, és már mindenki tudta, ki fog győzni, bár még zajlottak a csaták.

„Most 2023 van. Az ukrajnai háború még nem ért véget, de a helyzet változik. És most már világos, hogy ki fog győzni.

Még mindig lesznek csaták és könnyek, de már most is elmondhatom, hogy ki volt a legjobb tavaly. Ti voltatok azok: a szabad világ szabad emberei. Azok, akik összefogtak, hogy támogassák a szabad ukrán népet közös szabadságharcunkban


– mondta Zelenszkij.

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij. Fotó: Ukraine government official Twitter.

#Külföld#Volodimir Zelenszkij#golden globe#világháború#beszéd#díjátadó

Címlapról ajánljuk