Külföld

Ismét tucatnyi dolgozót rúgott ki Elon Musk – ezúttal azokat, akik az álhírek ellen küzdöttek a Twitternél

rtl.hurtl.hu

2023. január 8. 6:09

Olyan emberekre sincs szüksége, akik a gyűlöletbeszédet moderálták.

Legalább egy tucatnyi dolgozót rúgott ki a Twittertől Elon Musk cégvezér péntek este, adta hírül a Bloomberg. A lap szerint olyan dolgozóktól vált meg, akik a gyűlöletbeszédet, az álhíreket, valamint az állami hírforrásokat moderálták.

A változást valószínűleg nemzetközi szinten is megérezhetik a felhasználók, hiszen a kirúgott dolgozók nem az USA-ra fókuszálva végezték munkájukat Dublinban és Szingapúrban. A Twitter szóvivője tagadta, hogy célzottan rúgtak volna ki moderálással foglalkozó dolgozókat.

Mióta Musk 44 milliárd dollárért megvette a céget, a vállalat 7500 dolgozója közül nagyjából ötezret vesztett el. Őket vagy Musk rúgta ki, vagy önként távoztak az egyre kaotikusabban működő közösségi médiafelületről.

Musk tartalommoderálási elveiről 2022 ostoba milliárdosait összefoglaló cikkünkben azt írtuk: Az már korábban is köztudott volt, hogy a milliárdos nem teljesen ért egyet a platform moderálási szabályaival: a szólásszabadság eltiprásáról beszélt, főleg azután, hogy 2021-ben a Twitter letiltotta Donald Trumpot lázadás szítása miatt.

A legtöbb twitterezőnek nem voltak különösebb problémái azzal, ahogy a platform működött korábban, de egy hangos kisebbség osztotta Musk nézeteit, aki egyre biztosabb lett abban, hogy ő sokkal jobban csinálná a dolgot, mint a cég előző vezetése.

Nyitókép: Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója távozik a meghallgatásáról egy New York-i bíróságról 2019. április 4-én. Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

#Külföld#elon musk#twitter#álhír#kirúgás#tartalom

Címlapról ajánljuk