Külföld

Vilmos herceg részegen ment az esküvőjére – állítja Harry a könyvében

rtl.hurtl.hu

2023. január 7. 18:13

Néhány nap, és itt az újabb királyi balhé. 

Egy korábbi királyi életrajzíró „értetlenül áll” Sussex hercegének memoárja előtt, és azt állítja, hogy az olyan kinyilatkoztatásokat tartalmaz, amilyeneket egy „B-listás hírességtől” várnánk – írja a Guardian

Jonathan Dimbleby szerint Harry herceg memoárjának (a külföldön hamarosan megjelenő Spare-nek) a narratívája egészen Diana hercegnő haláláig nyúlik vissza. 

A BBC Radio 4 Today című műsorában Dimbleby – aki interjút készített Károly herceggel, amikor walesi hercegként felfedte kapcsolatát Camilla Parker Bowles-szal – úgy fogalmazott: „Értetlenül állok a dolog előtt. Ő nyilvánvalóan egy nagyon zavart ember” – magyarázta, és hozzátette: aggasztja, hogy mindenki a leleplezés szót használja a könyvvel kapcsolatban.

Igen, nyilvánvalóan vannak leleplezések arról, hogyan vesztette el a szüzességét, hogyan vett be drogokat, és hány embert ölt meg a fronton, de ezek részben olyan megnyilatkozások, amilyeneket, gondolom, egy B-listás hírességtől elvárnánk.

Arra a kérdésre, hogy Károly király mit érezhet a könyvvel kapcsolatban, Dimbleby úgy válaszolt, hogy azt tudja elképzelni, hogy rendkívüli fájdalmat, csalódottságot, és hogy nagyon szeretne véget vetni ennek az egésznek.

A Guardian felidézi, hogy a könyvben Harry herceg többek között azt állítja: nem ő volt az igazi tanú a bátyja, Vilmos herceg esküvőjén, hanem a leendő király két közeli barátja, James Meade és Thomas Van Straubenzee. Mivel Spanyolországban korábban jelent meg a könyv, lehet tudni, hogy Harry „szemérmetlen hazugságnak” nevezi a vőfélyként betöltött látszólagos szerepét, hozzátéve, hogy Meade és Straubenzee tartotta a hagyományos beszédet a fogadáson.

A herceg azt is állítja, hogy bátyja órákkal a Kate Middletonnal való esküvője előtt rumot ivott, és részeg volt, amikor a szertartás előtt kiment üdvözölni az embereket a londoni Mallra.

Harry azt mondta, hogy „az előző esti rum utóhatását” érezte „bepálinkázott” bátyja leheletén, és hogy mentolos cukorkát kínált Vilmosnak, amikor leeresztette autójuk ablakát, és azt mondta neki: „alkoholszagod van”.

Nyitókép: Vilmos walesi herceg, brit trónörökös és öccse, Harry herceg a nagyanyjuk, II. Erzsébet brit királynő koporsóját kísérik. Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

#Külföld#harry herceg#meghan markle#vilmos herceg#spare#tartalék#könyv#királyi család#károly király#iii. károly király

Címlapról ajánljuk