Külföld

Részegen levizelt egy nőt a repülőn egy indiai bankvezér, szökésben van a rendőrök elől

rtl.hurtl.hu

2023. január 6. 16:39

A légitársaság az áldozat tiltakozása ellenére hetekig próbálta szőnyeg alá söpörni a történteket.

Az AFP hírügynökség értesülése szerint a Wells Fargo amerikai óriásbank kirúgta indiai leányvállalatának alelnökét, akit azért keres a rendőrség, mert levizelte egy utastársát egy repülőjáraton.

Az incidens részleteiről az NDTV számolt be. Eszerint Shankar Mishra az Air India New Yorkból Delhibe tartó járatán, november 26-án részegen lehúzta a sliccét, levizelt egy 72 éves nőt, majd ott maradt az elővett nemi szervével, amíg egy másik utas rá nem szólt, hogy üljön vissza a helyére.

A nő a légitársaságnak írt panaszában közölte az eset megdöbbentő részleteit. Azt írta, hogy miután a gép személyzetének panaszkodott, hogy az ülése, a ruhája és a csomagja is vizeletben úszik, az utaskísérők nem voltak hajlandók hozzáérni, fertőtlenítő spray-vel fújták le holmiját, majd pizsamát és zoknit adtak neki. Amikor azt kérte, hogy ülhessen át máshová, elutasították azzal, hogy nincs szabad ülés – az első osztályon lett volna, de a személyzet szerint a pilóta nem engedte meg, hogy oda üljön át.

Az áldozat azt is követelte, hogy Shankar Mishrát tartóztassák le, ha leszáll a gép, és bár világosan közölte, hogy látni sem akarja a férfit, a személyzet mégis odavitte hozzá. Mishra sírva könyörgött neki, hogy ne tegyen feljelentést, mert családos ember, és nem akarja, hogy a feleségét és a gyerekét bármilyen formában érintse az incidens. Az utaskísérők még a nő telefonszámát is átadták Mishrának, hogy a férfi kártérítést fizessen neki, a nő azonban visszaküldte a pénzt, mondván, nincs szüksége rá.

A nő szerint a légitársaság dolgozói mélyen szakmaiatlanul viselkedtek, nem voltak képesek megvédeni az utasaik biztonságát és méltóságát. Az Air India úgy vette, hogy Mishra és a nő rendezték egymás között az esetet, ezért nem fordultak a rendőrséghez – csak január 4-én tettek feljelentést. Az indiai légügyi hatóság is sérelmezte, hogy a légitársaság nem jelentette a történteket.

Shankar Mishra jelenleg szökésben van, a rendőrség családtagjait hallgatja ki a holléte után kutatva.

Nyitókép: Michael M. Santiago/Getty Images

#Külföld#india#repülő#vizelés#bank#légitársaság#panasz

Címlapról ajánljuk