Külföld

Videóra vették, ahogy összeütközött két helikopter Ausztráliában

rtl.hurtl.hu

2023. január 2. 12:08

A balesetnek négy halálos áldozata volt.

Négyen meghaltak, hárman pedig súlyosan megsérültek, miután két helikopter összeütközött helyi idő szerint hétfő délután Ausztrália északkeleti partvidékén, Queensland állam egyik zsúfolt strandja közelében – írta az MTI.

A közeli Sea World vízi élménypark vendégei hatalmas robbanásról számoltak be. 

A queenslandi hatóságok, illetve szemtanúk beszámolói szerint az egyik helikopter fejjel lefelé landolt egy homokpadon, a balesetet észlelve a strandolók és a kiérkező rendőrök azonnal megkezdték a gép utasainak kimentését.

A másik helikopter lezuhant, roncsai a rendőrség közleménye szerint egy nehezen megközelíthető területen szóródtak szét. Az ütközés következtében meghaltak és a baleset legsúlyosabb sérültjei is ezen a gépen utaztak. A queenslandi mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy 13 ember sérült meg a balesetben.

A nyári vakáció csúcsidőszakában, a népszerű turistacélpontnak számító Gold Coast egyik északi strandján, Main Beachen bekövetkezett balesetről felvétel is készült, amelyen látszik, hogy az egyik helikopternek röviddel felszállása után egy másik, feltehetően landolni készülő gép csapódik neki a víz felett. (0:19-től látható a jelenet.)


Nyitókép: 9 News Australia Youtube-oldala

 

 

#Külföld#ausztrália#ütközés#helikopter#baleset

Címlapról ajánljuk