Külföld

Idahói négyes gyilkosság: beperelt egy professzor egy TikTokert, aki megvádolta őt az ügyben

rtl.hurtl.hu

2022. december 29. 14:30

Egy önjelölt nyomozó több videóban is arról beszélt, hogy az egyetemi tanár részt vehetett a gyilkosságban. 

Az Idahói Egyetem egyik professzora a múlt héten rágalmazási pert indított Ashley Guillard TikToker ellen, aki állítása szerint megoldotta a mindenkit foglalkoztató idahói gyilkossági ügyet, és aki a videóiban többször is azt állította, hogy az iskola történelem tanszékének vezetője érintett a négy diák halálos késelésében – írja a CBS News.

Rebecca Scofield író és az egyetem történelemtanszékének adjunktusa a múlt héten nyújtotta be a szövetségi keresetet az idahói kerületi bíróságon, amelyben esküdtszéki tárgyalást és az összes felmerülő jogi költség megtérítését kéri, miközben azzal vádolja Guillardot, hogy hamis állításokat terjeszt vele kapcsolatban.

A 21 éves Kaylee Goncalvest, a 21 éves Madison Mogent, a 20 éves Xana Kernodle-t és a 20 éves Ethan Chapint az idahói Moscowban, egy egyetem közelében lévő  bérlakás második és harmadik emeletén ölték meg őket november 13-án a kora reggeli órákban, miközben két túlélő lakótársuk a földszinten aludt. Bár a rendőrség az állami és a szövetségi bűnüldöző szervekkel együttműködve vizsgálja az ügyet, egyelőre nincs érdemi nyom, amin elindulhatnának (erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben).

Mivel az ügynek még nincs gyanúsítottja, az Egyesült Államokban különböző elméletek és pletykák láttak napvilágot arról, hogyan és miért történt a gyilkosság, illetve arról is, hogy ki lehet a felelős. A legtöbb találgatás a közösségi médiában bukkant fel és terjedt el – amit Scofield professzor szerint Guillard az ő hírneve kárára használt fel, hogy hasznot húzzon belőle a saját oldalán.

Guillard amúgy azt állította, hogy a professzor azért vett részt a gyilkosságban, mert romantikus kapcsolatban állt az egyik áldozattal. Scofield ügyvédje „egyszerűen hazugságnak” nevezte a TikToker állításait. 

Nyitókép: Instagram

#Külföld#tiktok#Idaho#idahói gyilkosság#gyilkosság#professzor#per#rágalmazás

Címlapról ajánljuk