Külföld

Az Olaszországba érkező kínai turisták több mint fele koronavírusos

rtl.hurtl.hu

2022. december 28. 15:57

A megdöbbentő arányt egy milánói repülőtéren produkálták a Kínából beutazók. Az ellenőrzés egyelőre önkéntes, de nagyon ajánlott. 

A Kínából a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkező utasok több mint felének pozitív kett a koronavírustesztje a Malpensa milánói repülőtéren, írja az MTI Guido Bertolaso lombardiai tartományi jóléti felelős közleményére hivatkozva. Az egészségügyi tárca a Kínából érkezők kötelező tesztelését mérlegeli.

Az illetékes példaként említette a Pekingből december 26-án kora este érkezett járatot, amelynek százhúsz utasából hatvankettőnek a tesztje lett pozitív. A távol-keleti országból érkező turistákat december 24. óta tesztelik: elsősorban azokat, akik a Peking és Milánó közötti járatokkal érkeznek.

Az ellenőrzés egyelőre önkéntes, de nagyon ajánlott. Az antigénteszt húsz euróba kerül, míg a molekuláris diagnosztikai teszt kilencvenbe.

Guido Bertolaso hangoztatta, hogy a költség ellenére az utasok nem vonták ki magukat a tesztelés alól. Megjegyezte, hogy az érkezők, beleértve a pozitívnak bizonyultakat, valamennyien tünetmentesek voltak.

Nem csoda, hogy az amerikai hatóságok beutazási korlátozások bevezetését fontolgatják a kínai turisták esetében. Az Egyesült Államokat ugyanis aggasztja a Kínában elharapódzott járvány és a helyzet átláthatatlansága, különösen az, hogy nem kaptak információt a Kínában terjedő variáns genomjáról, azaz genetikai felépítéséről, így nem tudják nyomon követni egy esetleges új koronavírus-változat terjedését.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#olaszország#kína#koronavírus#teszt#pozitív

Címlapról ajánljuk