Külföld

„Megmentette az életünket” – kigyulladt karácsonyfa ölt meg egy fiatal nőt

rtl.hurtl.hu

2022. december 27. 9:13

A 22 éves kaliforniai nő kiabálása ébresztette fel az alvó családot. Másodperceken múlt, hogy nem haltak meg mindannyian. 

Meghalt egy 22 éves nő a kaliforniai North Highlands városában, miután egy kigyulladt karácsonyfa miatt pillanatok alatt leégett a ház, amiben vőlegénye családtagjaival aludt – jelentette a helyi sajtó. A tűzoltóság közlése szerint a tüzet egy elektromos hiba okozta.

A tűzoltók vasárnap, helyi idő szerint hajnali két órakor értek ki a házhoz, ami akkor már hatalmas lángokkal, teljes terjedelmében égett. Az épületben hat ember aludt, amikor felcsaptak a lángok, köztük az áldozat, Destiny Abdrazack, aki vőlegényével, és a férfi családjával töltött a házban a karácsonyt.

A vőlegény apja, Ernest Isom a KCRA televízió híradójának elmondta, hogy égve hagyták a karácsonyfa fényeit, majd mindannyian elaludtak. Arra ébredtek, hogy Destiny Abdrazack kiabálni kezdett, hogy tűz van. Isom elmondása szerint csak másodperceik voltak arra, hogy kijussanak az épültből, olyan gyorsan terjedtek a lángok. A férfi kijelentette:

Megmentette az életünket.

Szomszédok tűzoltókészülékkel és kerti slaggal próbálták oltani a tüzet, hogy be tudjanak menni az épületbe kimenteni a fiatal nőt, de a tűz olyan erős volt, hogy képtelenek voltak visszaszorítani. A nő a tűzoltók mentették ki, és súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba, ahol másnapra belehalt sérüléseibe.

Nyitókép: Twitter / Metro Fire of Sacramento

 

#Külföld#tűz#karácsonyfa#kalifornia

Címlapról ajánljuk