Drámai csatára készülnek a sanghaji kórházak, 12 millió ember fertőződhet meg a jövő hét végére a városbanSanghajban a lakosság fele covidos lesz Szilveszterig a szakemberek szerint.
Külföld

Drámai csatára készülnek a sanghaji kórházak, 12 millió ember fertőződhet meg a jövő hét végére a városban

rtl.hurtl.hu

2022. december 22. 17:14

Sanghajban a lakosság fele covidos lesz Szilveszterig a szakemberek szerint.

Egy sanghaji kórház felszólította személyzetét, hogy készüljenek a koronavírussal vívott „drámai csatára”, mivel a város 25 millió lakosának fele várhatóan megfertőződik a jövő hét végéig – írja a Reuters.

A vírus most ellenőrízetlenül söpör végig az országon, miután a tiltakozások hatására feloldották a járványügyi korlátozásokat.

A tájékoztatással is gondok lehetnek Kínában, a hatóságok szerdán már a második egymást követő napon nem jelentettek új covidos halálesetet, mindezt úgy, hogy a temetkezési vállalkozók szerint jelentősen megnőtt a forgalmuk.

A hatóságok szerint a fertőzöttek száma 389 ezer, viszont több szakember is arra figyelmeztetett, hogy ezek a számok nem feltétlenül jól tükrözik a valóságot, mert a kötelező tesztelés megszüntetése óta jóval kevesebb tesztet végeznek el.

Az Airfinity brit egészségügyi adatszolgáltató cég szerint napi 1 millió új fertőzött lehet, a halálozások száma pedig meghaladhatja a napi 5000-et, ami meglehetősen távol áll a hivatalos adatoktól.

Nyitókép: Védőmaszkos nő távozik egy pekingi klinikáról. MTI/AP/Andy Wong.

#Külföld#koronavírus#koronavírus-járvány#kína#covid-19#sanghaj

Címlapról ajánljuk