Külföld

Bár szerepel Harry és Meghan új sorozatában, Jacinda Ardern elhatárolódott a pártól

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 20:20

Gyorsan egyértelművé tette az új-zélandi miniszterelnök, hogy szereplésnek nincs köze Harryhez és Meghanhez. 

Hétfőn jelentette be a Netflix, hogy a Harry és Meghan után új sorozattal rukkol elő náluk a hercegi pár, ám ezúttal nem az ő életükről lesz szó. 

A Live to Lead című, inspiráló vezetőkről szóló sorozatban Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök is szerepel, aki ezzel kapcsolatban nemrég nyilatkozatot adott ki – írja a DailyMail

A hétrészes dokumentumfilmet az új-zélandi Blackwell & Ruth produkciós cég készítette a Nelson Mandela Alapítvánnyal és Sussexék produkciós cégével, az Archewell-lel közösen.

Bár a házaspár csak executive producerként szerepel a produkcióban, Ardern hivatala újságírói kérdésekre válaszolva közleményt adott ki, amely egyértelművé tette, hogy részvételének semmi köze a hercegi párhoz.

Mint írták, 2019 márciusának elején a miniszterelnököt megkereste a Mandela Alapítvány, hogy vegyen részt egy projektben, amelynek célja, hogy egy egyórás interjú alapján hozzáférhető forrásokat dolgozzon ki a vezetéshez szükséges kulcsfontosságú tulajdonságokról. A sorozat egyébként a feltörekvő, fiatal vezetőket célozza meg. 

Ardern eredetileg azt a tájékoztatást kapta, hogy az interjú könyvekbe, rövidfilmekbe és hangoskönyvekbe kerül majd be. 

„A beszélgetés 2019. november 8-án készült. Az interjú alapján 2020 márciusában megjelent egy rövid könyv I Know This to be True címmel. Megjelentek olyan további résztvevők is, mint a néhai Ruth Bader Ginsburg, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának tagja, Gloria Steinem feminista aktivista, Greta Thunberg éghajlatvédelmi aktivista és Stephen Curry amerikai kosárlabdázó.”

A közlemény szerint 2021 márciusában a Nelson Mandela Alapítvány tájékoztatta az új-zélandi miniszterelnöki hivatalt, hogy megállapodást kötöttek a Netflixszel az interjúsorozat sugárzásáról, beleértve a miniszterelnökkel készített 2019-es interjút is.

„Idén májusban értesítették a miniszterelnöki hivatalt arról, hogy Sussex hercege és hercegnéje fogja bemutatni a sorozatot; megjegyezve, hogy ez közel két és fél évvel az interjú felvétele után történt, és a Mandela Alapítvány már engedélyt adott a felhasználásra. Minden kommunikáció az alapítvánnyal történt (Sussex hercegével és hercegnéjével nem volt szó a projektről)” – tették hozzá. 

Meghan Markle és Jacinda Ardern között egyébként bimbózó barátság van, amely a 2018-as új-zélandi királyi körútjuk során alakult ki. Meghan a turné idején terhes volt, Ardern pedig később arról beszélt, hogy mennyire lenyűgözte őt a hercegnő kitartása.

Nyitókép: MTI/AAP/David Rowland

#Külföld#harry és meghan#harry herceg#meghan markle#live to lead#jacinda ardern#új-zéland#miniszterelnök

Címlapról ajánljuk