Külföld

Felrepülő, vérző és síró emberek – „nagyon extrém” turbulencia egy Hawaiira repülő gépen

rtl.hurtl.hu

2022. december 19. 6:03

Legalább 36 ember sérült meg, 11-en súlyosan. 

Húsz embert kellett kórházba szállítani, közülük 11-et súlyos sérülésekkel, miután „extrém” turbulenciába került egy utasszállító repülőgép vasárnap, Hawaii szigeténél – jelentette a helyi sajtó. A Hawaiian Airlines amerikai légitársaság Phoenix városából indult gépén 278 utas, és tíz fős személyzet volt az eset idején.

A Boeing A330-as fél órával a leszállás előtt került turbulenciába. A légitársaság alelnöke, Jon Snook elmondása szerint a gép teljesen váratlanul került a jellemzése szerint „ritkaságszámba menő, nagyon extrém turbulenciába”. Snook hozzátette, hogy már annak is örülnek, hogy senki sem került kritikus állapotban, hozzátéve, hogy „sokkal rosszabb is lehetett volna”.

A beszámolók szerint 36 ember sérült meg, közülük húszat kellett kórházba szállítani, és 11-en szenvedtek súlyos sérüléseket. A legfiatalabb sérült egy 14 hónapos gyerek volt. Volt, aki eszméletét vesztette, mások súlyos fejsérülést szenvedett. Emellett vérző sebekkel és zúzódásokkal kezeltek sérülteket, többen pedig szédültek és hánytak. A hawaii mentőszolgálat vezetője kijelentette:

Kész szerencse, hogy senki sem halt meg, vagy került kritikus állapotba.

Egy utas a helyi sajtónak elmondta, hogy a turbulencia teljesen váratlanul csapott le a gépre. Kaylee Reyes közölte, hogy édesanyja éppen leült, és nem volt ideje arra, hogy bekösse magát:

Felrepült és beverte a fejét a plafonba.

Egy másik utas közölte, hogy egy vizespalack olyan erővel csapódott a mennyezetbe, hogy megrepesztette azt. Jazmin Bitanga elmondása szerint körülötte mindenfele vérző és síró emberek voltak.


Nyitókép: A Hawaii Airlines egyik gépe felszáll Long Beachen, 2021-ben. Fotó:  Brittany Murray/MediaNews Group/Long Beach Press-Telegram via Getty Images

 

#Külföld#turbulencia#repülőgép#egyesült államok#hawaii#hawaii airlines

Címlapról ajánljuk