Külföld

Csak azért is megmentették a kisbaba életét az orvosok, akit szülei inkább hagytak volna meghalni, minthogy oltott ember vérét kapja

rtl.hurtl.hu

2022. december 11. 8:57

A szülőktől megvonta a gyermek nevelésének jogát a bíróság.

Megműtötték azt a hat hónapos gyereket, akit korábban az oltásellenes szülei inkább hagytak volna meghalni, minthogy oltott ember vérét kapja meg egy életmentő beavatkozás során, írja a CNN. Az új-zélandi szülőktől a bíróság a héten vette el a gyermek nevelésének jogát.

A nyitott szívműtétet a gyermeken már korábban is elvégezték volna, ám a szülők azt követelték, hogy ne olyan ember legyen a véradó, akit beoltottak a covid ellen. A szülők ügyvédje megerősítette, hogy a beavatkozás rendben lezajlott, és hogy a kisbaba jól van. A szülők korábban azt is meg akarták akadályozni, hogy az orvosok vért vegyenek a csecsemőtől, valamint hogy megröntgenezzék.

Az ügy előzményeiről már korábban is beszámoltunk. A véradással foglalkozó új-zélandi állami szerv nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban, de weboldalukon közlik, hogy nem tudják megmondani, hogy a vér beoltott vagy beoltatlan emberektől származik, azt ugyanis nem tartják számon. Egyben közlik azt is, hogy az oltóanyag gyakorlatilag azonnal felszívódik a vérből, és nincsen jelen a vérkészítményekben, és ezt egészségügyi szakemberek is megerősítették.

Olyan vért pedig gyakorlatilag lehetetlenség találni Új-Zélandon, amiben ne lennének koronavírus-antitestek – mondta el a New Zealand Herald című helyi lapnak Nikki Turner, az Auckland Egyetem oltásokkal foglalkozó professzora.

Nyitókép: Illusztráció / pixabay.com

#Külföld#új-zéland#oltásellenes#szülők#szívműtét#bíróság#kisbaba

Címlapról ajánljuk