Külföld

Videó: Nem érti a tanulóvezető, miért nem indul az autó, majd egy idő után szólt az oktató, hogy nem jár a motor

rtl.hurtl.hu

2022. december 4. 15:01

Az vesse rá az első követ, aki még sosem szorongott annyira, hogy mindent elfelejtett. 

Elárasztották a közösségi médiafelületeket az együttérző posztok és kommentek azután, hogy egy felkerült egy videó egy tanulóvezetőről, aki nem tudta megmozdítani a járművet – írja a LadBible.

A lap – teljesen jogosan – felhívja a figyelmet arra, hogy miközben az ember a videót nézi, felidézheti saját traumatikus élményeit arról a napról, amikor le kellett tennie a forgalmi vizsgát. 

Sokan átéltük már ezt. Ülünk a volán mögött, idegesen, 101 különböző dolog cikázik az agyunkban, próbálunk emlékezni, hogy ellenőrizzük a tükröt, a kéziféket és azt, hogy melyik sebességfokozatban vagyunk, miközben próbáljuk nem összesz*rni magunkat a baljósan csendes vezető vizsgáztató előtt

– vezeti fel a videót a lap, és hozzáteszi, hogy a videón szereplő tanuló legalább nem a vizsgáztató, hanem az oktatója előtt követte el a hibát egy „próbavizsga során”.

Bár ettől még nem kevésbé fájdalmas nézni:

@dgndriving

BEFORE YOU GUYS START, THE REASON I DIDN’T HELP HER SOONER WAS BECAUSE THIS WAS A MOCK TEST

♬ Am I Wrong Reggae Internacional 2022 - Dance Comercial Music


A felvétel azzal kezdődik, hogy az oktató azt mondja a tanulónak, hogy induljon el, amikor készen áll. A tanuló ekkor még nyugodtnak tűnik, ellenőriz mindent, amit kell, de sajnos minden felkészülés ellenére sem indul az autó, amikor lenyomja a gázpedált. 

A tanuló ekkor újra végigmegy a mozdulatsoron, de hiába. Az oktató közben ül türelmesen, majd harmadjára már figyelmezteti a tanulót, hogy nem jár a motor. Az oktató hozzátette, azért nem segített neki hamarabb, mert ez egy próbavizsga volt. 

A közösségi médiában – amellett, hogy a nézők betegre röhögik magukat a videón – , számos felhasználó megosztotta saját tapasztalatait a saját forgalmi vizsgájáról. 

„A legegyszerűbb dolgokat is elfelejted, amikor szorongsz” – írta az egyik, majd egy másik elmesélte: „mondtam az oktatómnak, hogy elromlott az autója, mire mindketten pánikba estünk. Utána jöttem rá, hogy nem fordítottam el a kulcsot. Fogalmam sincs, hogy mentem át”. Egy harmadik kommentelő azt írta: „ne aggódj drágám, 32 éve vezetek, és néha még mindig elfelejtem beindítani a motort”.

Nyitókép: TikTok

#Külföld#autó#autóvezető#autós iskola#tanulóvezető#oktató#vezetés

Címlapról ajánljuk