Külföld

„Megöltem valakit” – holttestet mutatott az Instagramon egy 16 éves fiú egy lánynak

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 11:34

Az áldozat egy 13 éves lány volt. 

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy 16 éves kamaszfiú ellen az amerikai Pennsylvania államban, akit azután fogtak el, hogy egy Instagramon keresztül zajló videóbeszélgetés alatt elmondta egy lánynak, hogy megölt valakit, és még a holttestet is megmutatta neki – jelentette a helyi sajtó. A rendőrség közlése szerint a videón „egy csurom véres valakinek a lábait lehetett látni”, és a fiú segítséget kért a lánytól a holttest eltüntetésében.

A lány elmondta a szüleinek, hogy mi történt, akik azonnal értesítették a rendőrséget. Amikor a rendőrök kivonultak a Bensalem  városában lévő házhoz, a Joshua Cooper nevű fiú lakott, elfutott, de nem sokkal később elfogták. A fürdőszobában egy 13 éves kislány holttestét találták meg akinek a mellkasán lőtt sebesülés volt. A helyszínen a nagytakarítás nyilvánvaló jelei voltak a rendőrség közleménye szerint.

Az áldozat nevét nem hozták nyilvánosságra, és azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. A helyi sajtóban megjelent beszámoló szerint Cooper az Instagramon zajló videóbeszélgetés alatt azt mondta a lánynak, hogy baleset történt, és ugyanezt állította az őt kihallgató rendőröknek is.

Az áldozatról annyit tudni, hogy nem a városban lakott, és Cooper ismerőse volt, nem pedig egy rokona. A helyi sajtóban megjelent beszámoló szerint a lány ráírt, és utána együtt töltötték a délután egy netflixes sorozatot nézve, mielőtt Cooper megölte. A gyilkos fegyvert a beszámolók szerint apja fegyverszéfjéből szerezte, amit sikerült feltörnie.

Nyitókép: Joshua Cooper letartóztatási fényképe. Fotó: Pinellas County Sheriff’s Office

#Külföld#instagram#gyilkosság#emberölés#kamaszok#egyesült államok

Címlapról ajánljuk