Külföld

Több város is gócpont lett Kínában, rekordszámú új koronavírusos esetet regisztráltak

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 10:02

Az egész országban hirtelen megugrottak az esetszámok.

Kínában az elmúlt időszakban regisztrálták a legmagasabb napi koronavírus-fertőzések számát a járvány kirobbanása óta. A vírus terjedése felgyorsult annak ellenére, hogy szigorú járványügyi intézkedéseket hoztak – írja a BBC.

A gyorsan növekvő új esetszámok nem egy régióra korlátozódnak, több nagyobb városban is kialakultak gócpontok. Szerdán az országban 31 527 esetet regisztráltak, ami magasabb, mint az áprilisi 28 000-es csúcs, amikor lezárták egész Sanghajt.

Kína zéró Covid-politikája életeket mentett meg az 1,4 milliárd lakosú országban, de fájdalmas csapást mért a gazdaságra és az emberek magánéletére. A kínai vezetés a közel múltban enyhített néhány szabályozáson, mire az esetszámok ismét meredeken emelkedni kezdtek. A pekingi megbetegedések számának újbóli megugrásával, a hatóságok ismét szigorúbb szabályokat kezdtek bevezetni, ismét bezárnak bizonyos üzletek, iskolák és éttermek is. Jelenleg 31 tartományban van jelen a vírus.

Hszi Csin-ping elnök kijelentette, hogy szigorú korlátozásokra van szükség, az ország nagyszámú idős lakosságának védelme érdekében. A védőoltások szintje alacsonyabb, mint más fejlett országokban, a 80 év felettiek csak fele kapta meg az első oltást.

Noha Kínában most nő a fertőzések száma, ez az arány még mindig jóval alacsonyabb, mint más fejlett országokban. Kínában a hivatalosan regisztrált halálos áldozatok száma alacsony maradt, a járvány kezdete óta 5200-an haltak meg a vírusban.

Nyitókép: illusztráció / Pixabay

#Külföld#koronavírus#kína#rekord#esetszám

Címlapról ajánljuk