Külföld

Letartóztatták az anyukát, aki arra kényszerítette a gyerekét, hogy 800 métert sétáljon

rtl.hurtl.hu

2022. november 21. 12:45

Kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak ellene eljárást.

Heather Wallace legidősebb fia, a 8 éves Aiden az őrületbe kergette két testvérét a családi autóban 2021-ben a koronavírus miatti lezárások idején. Wallace, hogy lenyugtassa a gyerekét, megkérte, hogy gyalog tegye meg az út hátralevő részét, nagyjából 800 métert hazáig – írja a Reason.com.

A texasi nő ellen az eset miatt eljárás indult kiskorú veszélyeztetése miatt. Börtönbe ugyan nem kellett vonulnia, de letartóztatták és részt kellett vennie féléves elterelésen.

A hatályos texasi jogszabályok szerint Wallace akár két év börtönbüntetést is kaphatott volna, de a bíró enyhébb büntetést szabott ki rá. Az ügy végül tisztázódott, a nő megúszta a börtönt, de a büntetlen előélet ugrott. A legnagyobb gond az, hogy a nő pedagógus diplomával rendelkezik, és meglehetősen nehéz úgy munkát találni ebben a szakmában, ha az embert korábban elítélték kiskorú veszélyeztetése miatt.

Az ominózus esetet, amikor Wallace az autó után sétáltatta a gyerekét, észrevette egy környékbeli nő is, aki jelentette az esetet a rendőrségnek. A helyszínre gyorsan kiértek a járőrök, akik tetten érték a gyereket a vád szerint veszélyeztető nőt. A rendőrök a nőnek elmondták, hogy bár a környék biztonságos, ő mégis veszélynek tette a gyerekét azzal, hogy az út melletti sétára kényszerítette egyedül egy külvárosi szakaszon.

A nőt még akkor elvitték a rendőrök, kihallgatták, majd eljárást indítottak ellene. A kihallgatáson részt vett a Texasi Gyermekvédelmi Szolgálat egyik munkatársa is. A nőt három órán keresztül tartották bent, míg felvitték az adatait a nyilvántartásba, majd a McLennan megyei börtönbe szállították.

Másnap a férje letette érte a 300 dolláros óvadékot, majd hazamentek. A házaspár a történtek miatt csak a gyermekvédelmi szolgálatok jelenlétében találkozhatott a gyerekekkel, ami azt jelenti, hogy egy pillanatra sem maradhattak egyedül a fiúkkal. Ezek a szabályok később lazultak, de az éjszakákat nehéz volt megoldani, sokszor a nagyszülőknek kellett vigyázniuk a gyerekekre. Két hét elteltével a gyermekvédelmisek lezárták Wallace ügyét, és úgy találták, hogy a vele szemben felhozott vádak alaptalanok, vagyis nem jelent már veszélyt a gyerekekre.

A jogi helyzet rendezése ennél bonyolultabb volt. A leggyorsabb és legfájdalommentesebb megoldás az lett, hogy a nő vádalkut kötött. Elismerte a bűnösségét, és így az említett hat hónapos elterelés után majdnem olyan az életük, mint azelőtt. Azért csak majdnem, mivel Wallace a vádalku részeként bűnösnek vallotta magát, azaz lőttek a büntetlen előéletének.

Az eset miatt a nő kénytelen volt munkahelyet váltani, mivel a pedagógusi pályát így nem folytathatta.

A nő végül egy cukrászdában talál munkát, jelenleg is ott dolgozik. Az előélete miatt Wallace-t sokszor hívják be véletlenszerű drogtesztre, amiken ha nem jelenik meg, akkor újra is tárgyalhatják az ügyét, és a gyerekeit is elvehetik tőle. Wallace nővére indított neki egy adománygyűjtést, hogy segítsen a testvérén, mivel az elmúlt évek kálváriája miatt teljesen eladósodott a család. Ki kellett fizetniük az ügyvédeket, sőt még az elterelési programot is nekik kellett állniuk.

Nyitókép: Heather Wallace

#Külföld#anyuka#séta#gyermeknevelés#kiskorú veszélyeztetése#usa#egyesült államok

Címlapról ajánljuk