Külföld

Elon Musk anyukája azt kéri az emberektől, hogy viselkedjenek szépen a fiával

rtl.hurtl.hu

2022. november 16. 17:34

Szerinte azért éri annyi gyűlölet a milliárdost, mert zseniális és sikeres.

A világ leggazdagabb emberének tartott Elon Musk anyukája arra kérte az embereket, hogy legyenek kedvesebbek a fiával – írja az indy100.

A 74 éves Maye Musk a BBC-nek arról beszélt, hogy a fia – aki legutóbb a Twittert vásárolta fel – az emberiséget akarja segíteni cégeivel.

Örülök, hogy elmondhatom, hogy a SpaceX és a Tesla az én zseniális fiam kezében van

– áradozott Elon Musk anyukája, hozzátéve, hogy már kiskorában hitt fia zsenialitásában. Azt is mondta, hogy „miközben csodáljuk őt, nem lennénk a helyében, mert a cégei miatt sok gyűlölet éri”. Ezért arra kérte az embereket, különösen a sajtóban dolgozókat, hogy „ne legyenek gonoszak vele”.

Maye Musk kérése persze nem hatotta meg azokat, akik eddig is kritikusan viszonyultak a milliárdoshoz: ők most azon gúnyolódnak, hogy az anyukája kéri az embereket arra, hogy viselkedjenek szépen vele.

Az Elon Muskkal szembeni kritikára persze az is jó ok lehet, ahogy a Twitter átvételét kezeli: volt olyan fejlesztő, akit egy Twitter-posztban rúgott ki, szerdán pedig ultimátumot intézett a dolgozókhoz: csütörtökig van idejük eldönteni, hogy vállalnak-e rengeteg túlórát és túlfeszített munkát, vagy elhagyják a céget.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

#Külföld#elon musk#anya

Címlapról ajánljuk