Külföld

Először adott interjút szerelmével közösen Jeff Bezos, a világ negyedik leggazdagabb embere

rtl.hurtl.hu

2022. november 15. 8:30

Még életében megválna tetemes vagyonától az Amazon alapítója.

Először adott párjával interjút a CNN-nek a világ negyedik leggazdagabb embere

Ebben egyebek mellett Laura Sánchez és Jeff Bezos arról beszélt, hogy úgy döntöttek, idén a százmillió dolláros Courage & Civility elnevezésű díjat – amellyel olyan vezető személyiségeket ismernek el, akik bátor és humánus megoldásokat szorgalmaznak – Dolly Parton countryénekes és filantróp kapja.

Bezos kitért arra is, hogy még életében meg szeretne válni 124 milliárd dolláros vagyonának nagy részétől. Jótékony célra fordítaná a pénzt, a klímaváltás elleni küzdelemhez járulna hozzá, és támogatná azokat az embereket is, akik ebben a „mély társadalmi és politikai megosztottságban” képesek egyesíteni az emberiséget. 

Az Amazon ügyvezető igazgatójának bejelentése azért is különös, mert korábban kritizálták amiatt, hogy nem csatlakozott a Giving Pledge filantróp mozgalomhoz, amelyben a világ leggazdagabb emberei ígérik meg, hogy jótékony célokra fordítják vagyonuk nagy részét.

A húszperces CNN-interjúban Bezos nem mondott részleteket arról, hogy vagyonának pontosan hány százalékától válna meg, és azt mire fordítaná.

Nyitókép: Jeff Spicer / Getty Images for Prime Video

#Külföld#jeff bezos#adomány#vagyon#amazon#jótékony#gazdag

Címlapról ajánljuk