Külföld

Le kellett szállnia egy repülőgépnek, mert megteltek a WC-tartályok

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 14:58

A díjnyertes légitársaságnak kiemelten fontos ügyfeleik kényelme, ezért inkább megtoldották pár órával az utazást.

Egy utasszállító repülőgép kénytelen volt végrehajtani egy nem tervezett leszállást, ugyanis megteltek a vécétartályok, így nem működtek a mosdók – írja az Insider

A Sky News számolt be először arról, hogy a spanyolországi Gran Canaria szigetéről az angliai Manchesterbe tartó Jet2 járat tartályprobléma miatt kénytelen volt megállni az észak-spanyolországi Bilbaóban.

Az elterelés kétórás késést, valamint több ezer dolláros üzemanyagköltséget és leszállási díjat eredményezett – teszi hozzá a Sky News.

A Flight Emergency vészhelyzetkövető platform csütörtökön azt tweetelte: „A Jet2 LS782-es járata, amely Gran Canariáról Manchesterbe tart, épp leszáll Bilbaóban, mert a fedélzeten elromlott a WC”.

A FlightAware repüléskövető adatai szerint a Gran Canariáról helyi idő szerint délután 4 óra körül induló gép mintegy három óra elteltével szállt le Bilbaóban, majd végül több mint két órával később indult el Manchesterbe.

A Jet2 szóvivője megerősítette, hogy azért volt szükség a leszállásra, hogy kiüríthessék a WC-tartályt.

„Az utasok a fedélzeten maradtak, mielőtt a járat újra felszállt Manchesterbe. Díjnyertes légitársaságként ügyfeleink kényelme és jóléte kiemelten fontos számunkra, de elnézést kérünk, ha a kitérő kellemetlenséget okozott” – hangsúlyozta.

Az Insider 2017-es cikke szerint a repülőgépek vécétartályait – ellentétben azzal, amit egyesek gondolnak – nem repülés közben ürítik ki, hanem azok tartalmát minden egyes repülés után egy hulladékgyűjtő járművel gyűjtik össze. Az Insider megkérdezte, hogy Gran Canarián ez megtörtént-e, de egyelőre nem kaptak választ.

Nyitókép: Gerenme / Getty Images

#Külföld#repülőgép#leszállás#vécé#vécétartály#utasszállító

Címlapról ajánljuk