Külföld

Egy egész oroszláncsapat szökött meg a ketrecéből egy ausztrál állatkertben

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 5:44

Száz méterre közelítették meg az állatkert területén éjszakázó vendégeket.

Öt oroszlán okozott rövid vészhelyzetet egy ausztrál állatkertben, miután megszöktek a ketrecükből – számolt be az esetről a BBC.

Az állatokat – egy felnőttet és négy kölyköt – helyi idő szerint szerdán 6:30 körül (vagyis magyar idő szerint kedden 23:30-kor) látták meg a ketrecükön kívül a sydneyi Taronga állatkertben.

Amint észlelték a szökést, az állatkertet lezárták. Az egyik kölyköt el kellett kábítani, de az összes oroszlánt perceken belül sikerült biztonságba helyezni. Senki sem sérült meg.

A szökésre egyelőre nem adtak magyarázatot. Simon Duffy, az állatkert ügyvezető igazgatója azonban jelentős incidensnek nevezte az esetet, amelyet ki fognak vizsgálni.

Az igazgató a helyi médiának elmondta, hogy a szökött oroszlánok nagyjából 100 méterre közelítették meg azt a szállást, ahol az állatkertben éjszakázó fizető vendégek tartózkodtak. 

Az állatkert nappal látogatható része a szökés idején zárva tartott, az állatok pedig nem hagyták el a park területét. Az igazgató kiemelte, hogy egy 2 méter magas kerítés fogta körül azt a területet, ahová az oroszláncsapat behatolt, ami éppen az emberektől való biztonságos távolság megtartására szolgál.

A biztonsági kamerák felvételei azt mutatták, hogy egy állatgondozó a szökést követő 10 percen belül riasztást adott le.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#oroszlán#ausztrália

Címlapról ajánljuk