Külföld

Börtönbe került egy 14 éves fiú – az apja szeretné, hogy ott is maradjon

rtl.hurtl.hu

2022. október 31. 16:50

Úgy gondolja, így talán megmenthetné a fiát. 

Egy kétségbeesett apa, Santiago, akinek a vezetéknevét nem közölték, a FOX45 News-hoz fordult, hogy megossza a történetét. 

A férfi 14 éves fia elkezdett autókat feltörni, hogy azokból cigit lopjon, ezután pedig már autókat is lopott. A fiú még nem is elég idős ahhoz, hogy vezessen, de az apja szerint most már Baltimore-tól Washingtonig lop és nem kell komoly következményekkel számolnia. 

A férfi megosztotta, miért tartóztatták le a fiát legutóbb, év elején. A fiú egy barátjával együtt ellopott két autót, majd iszonyatos sebességgel száguldoztak a forgalomban. Santiago szerint a fiú majdnem kioltotta két rendőr életét, akik megpróbálták őket megállítani. „Megpróbálták feltartóztatni a fiamat, de ő gázt adott és áthajtott rajtuk” – részletezte az apa. 

A fiút már többször is letartóztatták, de mindig megúszta a büntetést. Santiago szerint ez a történet pontosan illusztrálja, mi táplálja a fiatalkorúak bűnözését Baltimore-ban és azon túl. 

Santiago azt mondta, hogy megfenyegették, amikor megpróbálta megleckéztetni a fiát. „Felhívtak Frederick megye és Calvert megye rendőrei, hogy őrizetbe vették, és elmondták, hogy mi történt, meg ilyenek. Azt mondtam, »tudják mit, hagyják ott az őrizetben«, mire ők közölték, hogy hat órám van, hogy odamenjek és elvigyem őt, különben ők jönnek el értem, amiért elhanyagolom a fiamat”.

Az apa szerint a fiát meg kell büntetni ahhoz, hogy megmentsék. „Azt szeretném, hogy a fiam segítséget kapjon, és ha ez börtönnel jár, akkor börtönnel jár. Szüksége van mentális segítségre”.

Santiagónak a fia bűnei miatt súlyos bírságokat kell kifizetnie, emiatt pedig online gyűjtést is indított. 

Nyitókép: Hans Neleman / Getty Images

#Külföld#baltimore#bűnözés#lopás#börtön

Címlapról ajánljuk