Külföld

Kórházba szállíthatták Anatolij Karpov volt sakkvilágbajnokot Moszkvában, de nem világos, hogy miért

rtl.hurtl.hu

2022. október 31. 18:01

Ellentmondásos hírek érkeztek arról, hogy szerzett fejsérülést. 

Az Oroszországból érkező hírek szerint Anatolij Karpov volt sakkvilágbajnokot kórházba szállították az ország fővárosában, Moszkvában – írja az EuroWeeklyNews

Az egykori szovjet sakknagymestert, korábbi sakkvilágbajnokot és az orosz Állami Duma tagját kórházba szállították, miután a hétvégén eszméletlenül találtak rá a moszkvai Állami Duma előtt.

A Gazeta.ru 112-re hivatkozó értesülése szerint Karpov az intenzív osztályon fekszik, miután zárt fejtörést, bal combcsonttörést és súlyos alkoholmérgezést szenvedett.

Andrej Kovaljov orosz üzletember szerint az állami duma képviselőjét ismeretlenek támadták meg, bár ezt az információt nem erősítették meg.

Kovaljov az 5-tv.ru-nak elmondta: „Amikor Karpov elhagyta az Állami Dumát, ott, a Tverszkaján át a boltíven, fejbe vágták. Kórházba szállították, mesterséges kómába helyezték, az intenzív osztályon van. Imádkozunk az egészségéért.”

Karpovot 1975 áprilisában koronázták sakkvilágbajnokká, miután Robert Fischer megtagadta címének megvédését. Tíz évig tartotta a címet, csak 1985-ben kapott ki Garri Kaszparovtól.

Karpov az orosz Állami Duma választott tagja, 2006 óta pedig az Orosz Föderáció Polgári Kamarájának ökológiai biztonsággal és környezetvédelemmel foglalkozó bizottságának elnöke. Emellett 2007 óta tagja a védelmi minisztérium alá tartozó közjogi tanácsnak is.

A hír megjelenése óta vegyes hírek érkeztek Oroszországból. Az orosz állami ellenőrzés alatt álló TASZSZ arról számolt be, hogy „nem történt támadás. Minden rendben van, nincsenek sérültek”.

Nyitókép: Mikhail Svetlov/Getty Images

#Külföld#oroszország#anatolij karpov#sakkvilágbajnok#vlagyimir putyin#sakk

Címlapról ajánljuk