Külföld

Ramzan Kadirov, Putyin csecsen cimborája háborúnak nevezte a háborút

rtl.hurtl.hu

2022. október 25. 13:24

Ezért elvileg börtönbe is kerülhetne.

Alaposan kiakadt Ramzan Kadirov csecsen hadúr Vlagyimir Putyinra, szúrta ki a Meduza. Kadirov elnök nem tartja elégségesnek az oroszok Ukrajnára mért megtorló csapásait, emiatt pedig Telegramon kelt ki. Putyin egyik legádázabb szövetségese odáig merészkedett, hogy háborúnak nevezte a háborút, amit hivatalosan „különleges katonai műveletnek” kell hívni.

Ezért elvben akár be is börtönözhetnék a csecsen vezetőt, azonban pozíciójánál fogva nem valószínű, hogy erre sor fog kerülni. Kadirov szerint az október elején annektált megyéket érő támadásokat még kíméletlenebbül kellene megtorolni, hiszen az oroszok (és Észak-Korea) szerint ezek a területek már Oroszország részei.

„Ha ez a válaszunk, akkor ez gyenge válasz. Ha csak egy lövedék is az irányunkba száll, el kell törölnünk a városokat. Hogy lássuk a távoli horizontot. Hogy megértessük, még gondolni se szabad arra, hogy az irányunkba lőjenek” – írta Kadirov.

Putyin hadserege a kercsi hídon történt robbantás után indított ellentámadást, amelynek során az energiainfrastruktúra mellett civil épületeket is támadtak. Kirilo Budanov ukrán vezérőrnagy szerint az oroszok a heves ellentámadással mostanára el is használták a háború előtt rendelkezésre álló készleteik csaknem felét.

Nyitókép: Mikhail Svetlov / Getty Images

#Külföld#ramzan kadirov#vlagyimir putyin#ellentámadás#Telegram#orosz-ukrán háború#háború

Címlapról ajánljuk