Külföld

Ingyen adják az elektromos cigarettát a terhes nőknek Angliában

rtl.hurtl.hu

2022. október 22. 13:54

Szokatlan útját választotta a támogatásnak egy londoni kerület.

Sajátos módon próbálják leszoktatni a gyereket váró nőket a dohányzásról egy londoni kerületben – írja a BBC nyomán Blikk.

Lambeth kerületi tanácsa ingyen biztosítja a terhes nők számára az elektromos cigarettát, hogy anyagilag segítsék a láncdohányos anyákat, és biztonságosabb körülményeket teremtsenek a magzat számára.

A statisztikák szerint ugyanis az alacsonyabb jövedelmű háztartásokban élő nők nagyobb százalékban dohányoznak a terhesség alatt is, Lambethben pedig több mint 3 ezer olyan háztartás van, amelynek a komoly nikotinfüggőség miatt romlott le az anyagi helyzete.

A terhesség alatti dohányzás súlyosan károsíthatja a magzatot, többek között vetélést, halvaszülést és koraszülést is okozhat, ezért döntött úgy a kerület vezetése, hogy ingyen biztosítják az érintett nők számára a kevésbé károsnak tartott e-cigarettát. Úgy vélik ugyanis, hogy a dohányos kismamák ezzel nemcsak anyagilag, de az egészségük szempontjából is jobban járnak.

Fontos azonban megjegyezni, hogy több kutatások is kimutatta: az e-cigaretta még fokozhatja is a nikotinfüggőséget, ráadásul a hagyományos cigarettákhoz hasonló mennyiségben tartalmaz egy sor mérgező anyagot és kátrányt.

 

#Külföld#london#dohányzás#terhesség#e-cigaretta#egészség

Címlapról ajánljuk