Külföld

Medvegyev gratulált egy salátának Truss lemondása miatt, erre Musk trollnak nevezte és a hadihelyzetről érdeklődött

rtl.hurtl.hu

2022. október 21. 15:12

Világunk egy mondatban.

Elon Musk „aktivitása” az orosz-ukrán háború kapcsán nem csökkent azután sem, hogy a Twitteren deklarált béketerve, majd az ukrán hadseregnek nyújtott ingyenes űrinternet-szolgálatás fizetőssé tételének szándéka finoman szólva sem nyerte el a nyugati közvélemény és Ukrajna tetszését sem. 

Most viszont úgy tűnik, a világ leggazdagabb embere törleszteni akar és megpróbálja eloszlatni az oroszpártiság vádját. Mint ismert, béketervéért személyesen Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök és kormányfő, Putyin elnök egyik vezető embere dicsérte meg a Twitteren, sőt, egyenesen kitüntetést javasolt számára. Ez azonban kevés volt ahhoz, hogy Musk ne illesse kéretlen megjegyzésekkel Medvegyev csütörtöki tweetjét, amely Liz Truss brit kormányfő lemondása felett örömködött.

Medvegyev ugyanis gratulált annak a salátának, amelynek szavatossági ideje tovább tartott, mint Truss miniszterelnöksége.

Ezt a feketeöves Twitter-troll hírében álló Musk nem hagyhatta szó nélkül: „eléggé jó” trollnak nevezte nevezte a manapság atomháborús fenyegetéseiről elhíresült orosz politikust.

 


Musk azonban nem állt meg, és újabb hozzászólásában arról érdeklődött, hogyan áll a front a kelet-ukrajnai, Donyeck megye területén található Bahmut városa környékén. A város említése nem véletlen, ugyanis a települést már nyár óta próbálják elfoglalni az oroszok, és a közelmúltbeli támadásaik sem jártak sikerrel.


Medvegyev azonban erre a szúrásra is reagált: 

Találkozunk Moszkvában a Győzelem Napján!

– írta a politikus, talán arra utalva, hogy reményei szerint a jövő évi, május 9-i Győzelem Napjára valóban sikerül elfoglalni Bahmutot, sőt, legyőzni az ukrán hadsereget.

Nyitókép: Jekatyerina Stukina / MTI/ AP / Szputnyik pool

#Külföld#orosz-ukrán háború#liz truss#elon musk#Dmitrij Medvegyev

Címlapról ajánljuk