Külföld

Itt vetheti be az atomot Putyin, Washingtonban válságtanácskozást tartottak

rtl.hurtl.hu

2022. október 19. 7:31

A brit védelmi miniszter lemondta parlamenti programját, hogy sietve az amerikai fővárosba utazzon.

A The Sunnak nyilatkozó biztonsági források szerint egyre nagyobb a félelem, hogy az orosz diktátor, Vlagyimir Putyin nukleáris erődemonstrációt hajtana végre azzal, hogy felrobbantana egy atombombát a Fekete-tenger felett. 

Ben Wallace brit védelmi miniszter hétfőn váratlanul, parlamenti meghallgatását is lemondva Washingtonba utazott egy válságtanácskozásra.

A fegyveres erőkért felelős államtitkár elismerte, olyan időket élnek, amikor „szükség van az ilyen típusú beszélgetésekre”. Nyugati tisztviselők ugyanis attól tartanak, hogy Putyin és tábornokai egyre kétségbeesettebbek, miután egymás után szenvednek megalázó vereségeket Ukrajnában.

A The Sun egyik forrása szerint Putyin kifogyóban van a nagy pontosságú és nagy hatótávolságú robbanófejekből. Ezt az elmúlt hónapokban kilőtt rakéták számából szűrték le. Szakértők szerint az, hogy iráni drónokat vetnek be az oroszok azt is mutatja, hogy a precíziós fegyvertartalékaik is kifogyóban vannak. Ezeket viszont könnyebb légvédelemmel leszedni, mivel lassan szállnak.

Nyugati források szerint tisztekből is hiány van az orosz hadseregben, emiatt meglehetősen lyukas a parancsnoki lánc.

Nyitókép: Andrew Matthews / PA Images via Getty Images

#Külföld#ukrajna#orosz-ukrán háború#atombomba#fekete-tenger

Címlapról ajánljuk