Külföld

Radioaktív vészhelyzetre vonatkozó tájékoztató plakátok jelentek meg a New York-i metrón

rtl.hurtl.hu

2022. október 11. 15:52

Bár az USA vezetése hivatalosan nem tartja valószínűnek az atomháború kitörését, a lakosságot felkészítik a lehetséges sugárszennyezésre.

Az Egyesült Államok vezetése, így Joe Biden amerikai elnök is egyre komolyabban veszi Oroszország nukleáris fenyegetéseit Ukrajna NATO-támogatása miatt. Ráadásul vannak arra utaló jelek, hogy az amerikai kormány fel akar készülni egy lehetséges nukleáris konflitkusra.

A Reuters és a Gizmodo alapján a hvg.hu azt írta, az USA egészségügyi minisztériuma nemrég bejelentette, hogy 290 millió dollárért vásárol be az Nplate nevű gyógyszerből, amely serkenti a szervezet vérlemezke-termelését, így a radioaktív sugárzás okozta belső vérzéseket is csökkentheti.

A minisztérium szerint a gyógyszervásárlás része annak az erőfeszítésnek, hogy az országot érintő fenyegetésekre felkészüljön a kormányzat, amelyek között ott szerepel a nukleáris támadás is.

Eközben lakossági tájékoztató kampány indult a New York-i metróvonalon. A plakátokon arra adnak tanácsokat, hogy mi a teendő akkor, ha megnő a radioaktív sugárzás szintje. A tájékoztatás szerint azonnal zárt helyre kell menni és ott is kell maradni, ezen felül figyelni a kormányzati tájékoztatást.

Radioaktív vészhelyzetre vonatkozó tájékoztató plakátok jelentek meg az Egyesült Államokban


Nyitókép: Pixabay

#Külföld#atomháború#egyesült államok#sugárszennyezés

Címlapról ajánljuk