Külföld

„Közös harc” és „a globalisták szívrohama” – Orbán Viktor videóüzenetet küldött a spanyol szélsőjobb nagygyűlésére

rtl.hurtl.hu

2022. október 10. 9:57

Donald Trump és az olasz Giorgia Meloni is köszöntötte a felvonulókat. 

Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap a spanyol szélsőjobboldal mögé állt egy videóban, amelyet egy madridi nagygyűlésen mutattak be, és amelyen az európai populista jobboldal vezető sztárjai, például Giorgia Meloni olasz miniszterelnök-jelölt és Orbán Viktor magyar politikus is üzentek – írja az AP.

A VIVA22 egy spanyol politikai rendezvény a Vox nevű szélsőjobboldali párt szervezésében. Orbán üzenetét a Vox köszönettel osztotta meg a Twitteren. A miniszterelnök magyar nyelven köszöntötte a VIVA22 résztvevőit, „spanyol barátainkat”. Orbán a következőket mondta még:

„Jó szokás, hogy évről évre összegyűlnek a spanyol nemzeti zászlók alatt. 

Mi is rendszeresen ezt tesszük Magyarországon, mert ez jót tesz a szívünknek és a lelkünknek, a progresszív globalisták pedig szívrohamot kapnak tőle. 

Egy ilyen alkalom kiváló arra, hogy megbeszéljük az előttünk álló időszak legnagyobb kihívásait. Továbbra is igaz, hogy nem adhatjuk fel a nemzeti érdekeinket. A brüsszeli bürokratákkal szemben továbbra is meg kell védeni a hagyományainkat és a szuverenitásunkat. 

Nem engedhetjük, hogy bevándorlók milliói rohanják le az Európai Unió tagállamait. Ki kell állnunk a hagyományainkért, a kultúráinkért, és a globalista ideológiákkal szemben meg kell védenünk a gyerekeinket és a családokat is. Ez a harc közös harcunk lesz a jövőben is. 

A római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal barátom vezetésével. Sok sikert kívánok, isten éltesse mindannyiukat!”

– üzente Orbán. Utolsó előtti mondatával arra utalt, hogy nemrég az előrehozott választáson győzelmet aratott Giorgia Meloni fasiszta gyökerű, az illiberális demokráciát követendő példának tekintő pártja, az Olasz Testvérek.

 

Trump a felvételen köszönetet mondott Santiago Abascalnak azért a „nagyszerű munkáért”, amit végeznek. „Biztosítanunk kell a határaink védelmét, és sok kiváló konzervatív dolgot teszünk” – mondta Trump. – Spanyolország nagyszerű ország, és mi azt akarjuk, hogy nagyszerű ország is maradjon. Szóval gratulálok a Voxnak a sok nagyszerű üzenethez, amit eljuttatnak a spanyol néphez és a világ népeihez”.

A Vox 2019-ben keltette fel az országos figyelmet a spanyol politikai palettán, amikor a parlament harmadik legnagyobb erejévé vált a választások után. A Vox üzenetei között szerepel a katalán szeparatizmussal szembeni zéró tolerancia, a nemek közötti egyenlőség megvetése, az Afrikából érkező illegális bevándorlók elleni küzdelem, valamint a középkori Spanyolország iszlámtól való „visszahódításának” és Francisco Franco örökségének ápolása.

Nyitókép: Twitter / Vox

#Külföld#spanyolország#vox#tüntetés#szélsőjobboldal#orbán viktor#donald trump#mateusz morawiecki

Címlapról ajánljuk