Külföld

Kikapcsoltatta a fűtést kastélyukban a milliárdos, hogy keresztbe tegyen Putyinnak

rtl.hurtl.hu

2022. október 9. 9:12

A brit Phones4u mobilkereskedő hálózat alapítója kész akár reszketni is. 

Hiába milliárdos üzletember, John Caudwell, a brit Phones4u mobilkereskedő hálózat alapítója megtiltotta, hogy tízmillió fontot érő luxus kastélyukban egy szobánál többet fűtsenek. Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere nem a spórolás miatt döntött így, hanem politikai tiltakozásként: hogy az Ukrajna ellen háborút indító Vlagyimir Putyin orosz elnök zsebéből kivegyen egy kis pénzt.

A most 70 éves Caudwell – akinek vagyonát 1,58 milliárd fontra, vagyis több mint 700 milliárd forintra becsülik – a Mirror című lapnak azt mondta: az energiaválság miatt mindenkinek kevesebb energiát kellene használnia, és ő nem csak prédikálni akar erről, hanem személyes példát mutatni. Úgy fogalmazott: boldogan fog reszketni, ha kell, ha ezzel egy kicsit rosszabb helyzetbe hozza a háborút az energiaszektor bevételeiből finanszírozó Oroszországot.

Caudwell szegénységben nőtt fel az 1950-es években, azt mondja, akkoriban alig volt szenük, az ablakok jegesek voltak a lakásukban. 

Meleg ruhákat vettünk fel. Nem azt mondom, hogy mindannyiunknak vissza kellene térnünk az ilyen életmódhoz, de vannak dolgok, amiket megtehetünk

 – fogalmazott az üzletember, aki szerint valamit tenni kell, hogy megállítsák az Ukrajnában folyó mészárlást.

Nyitókép: John Caudwell és Modesta Vzesniauskaite a 2019-es cannes-i amfAR gálán a Hotel du Cap-Eden-Roc-ban, Franciaországban. – Fotó: David M. Benett / Dave Benett / Getty Images for amfAR

#Külföld#orosz-ukrán háború#john caudwell#rezsi#kastély#vlagyimir putyin

Címlapról ajánljuk