Külföld

„Nagy égés”, és „Boldog Születésnapot, Putyin” – beindult az ukrán mémgyár a hídrobbantás után

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 14:27

Nemcsak a krími híd robbant fel, hanem az internet is az orosz híd felrobbantása után terjedő mémek és Putyint cikiző posztok miatt. Amik közül sokat az ukrán kormány és tagjai tettek közzé. 

Szombat reggel egy hatalmas robbanás után összeomlott a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő, kiemelten fontos utánpótlási útvonalnak számító Kercsi híd egy része. A hidat 2018-ban Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át.

Az orosz hatóságok szerint teherautóba rejtett bomba robbanhatott, az áldozatok száma három.

Bár az ukrán kormány nem jelezte, hogy ők lennének felelősek, örömmel reagáltak az esetre. Az ukrán kormány hivatalos Twitter-oldalán csak ennyit írtak:

Nagy égés.

 

Olekszij Danilov, az ukrán nemzetbiztonsági tanács vezetője a közösségi oldalain a lángoló hídról készült felvételekkel kívánt jó reggelt Ukrajnának, és egyben boldog születésnapot a hetvenedik születésnapját ünneplő Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Az égő hídról készült felvételekhez ugyanis Marilyn Monroe-t rakta, ahogy a születésnapi köszöntőjét énekli.

A mémgyárosok sem tudtak elmenni amellett, hogy a hídról készült képekkel kívánjanak boldog születésnapot az orosz elnöknek.

Egy videón Putyin egy beszédéből vágtak ki részletet, amin éppen visszaszámol, hogy háromra egyszerre mindenki:

Mire számítottak, és mi a valóság:

Elnöki sikoly, égő híddal:

Nyitókép: Twitter

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#krím-félsziget#híd#robbanás#vlagyimir putyin

Címlapról ajánljuk