Külföld

Hiába imádják több ezren a 12 éves fiú sátorboltját, két panaszkodó szomszéd miatt bezárják

rtl.hurtl.hu

2022. október 3. 16:03

A vállalkozó szellemű ausztrál fiú kisebb híresség lett Sydneyben, de ez nem hatotta meg az önkormányzatot. Két panasz miatt meg kell szüntetnie hétvégi kis „boltját”. 

A 12 éves Jesse Lane Sydney három éve a szülei házánál nyitott egy kis „boltot”: fűszernövényeket kezdett árulni a környéken élő embereknek, becsületkasszát használva. A vállalkozó szellemű fiatal üzlete szép lassan nőni kezdett, és idén már kis sátrat üzemeltetett hétvégenként, ahol üdítőket, kutyáknak való jutalomfalatokat, naptejet és rovarriasztókat árult. Csupa olyan dolgot, amire szüksége lehet a hétvégét a közeli tengerparti sétányon töltő embereknek.

A helyiek imádták a kis sátorboltot, és annyira sikeres lett, hogy még a Google Térkép is jelöli a helyét.


Még Sydney önkormányzata is azt közölte, hogy „csodálják a fiatalember újító- és vállalkozószellemét”. Ez azonban nem akadályozta meg, hogy a héten bezárassák Jesse boltját, mert az engedély nélkül működött közterületen.

A boltot a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint azután zárták be, hogy két helyi lakos is panaszt emelt ellene az önkormányzatnál, akik aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a fiú a hétvégét dolgozással töltötte, és féltették jólétét.  

Az önkormányzat közölte vele, hogy a biztosítás hiánya miatt kénytelen bezárni. A fiú jelezte, hogy hivatalosan is engedélyt kér, de az önkormányzat azt végül több hónap után a héten elutasította – írta a Sydney Morning Herald című helyi lap.


A beszámolók szerint petíció indult a bolt megmaradására, amit már több mint hatezren írtak alá. A támogatói között van az ausztrál Liberális Párt vezetőhelyettese, Sussan Ley is, aki „buta döntésként” jellemezte az önkormányzat tiltását, közölve, hogy a jövő vállalkozóit most kell támogatni.


Nyitókép: Facebook / Business Coogee

#Külföld#ausztrália#kisfiú#bolt#önkormányzat#bezárás

Címlapról ajánljuk