Külföld

Szijjártó Péter a színfalak mögött a CNN legendás műsorvezetőjének: kétharmados többséggel a jó időt is elintézi neki

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 25. 19:34

A külügyminisztert New Yorkban Richard Quest kérdezte. A színfalak mögötti csevegés során a magyar politikus ugyanazokat mondta el, mint az interjúban.

„Ez azért némi megkönnyebbülést is jelenthet” – ezt mondta a CNN műsorvezetője a színfalak mögött az éppen New Yorkban tartózkodó Szijjártó Péternek arról, hogy Magyarország még mindig hozzájut az orosz energiához.

A külügyminiszter a Facebookra töltött fel egy videót a CNN-nek adott interjúja háttérmunkálatairól. A felvételen az látható, hogy a politikus kellemes hangvételben cseveg Richard Questtel.

Azt is megemlíti, hogy ha a Gazprom nem szállít Magyarországra, akkor az ország „irányíthatatlanná” válik. Hosszú távon arról beszél, hogy Azerbajdzsánból és Romániából is lehetne gázt szállítani Magyarországra, de ehhez még komoly fejlesztések kellenének.

Quest arról beszélt, hogy szívesen ellátogatna Budapestre, de még el kell döntenie, hogy mikor akar pontosan idelátogatni. Szijjártó megígérte, hogy elintézi neki, hogy épp jó idő legyen akkor, ugyanis „kétharmaddal minden megoldható”.

A beszélgetés elején inkább csak Szijjártót hallani, aki ugyanazokat mondja el, amiket a magyar kormány tagjaként az orosz-ukrán háború kezdete óta hangoztat.

Magáról az interjúról szóló cikkünket itt olvashatják el. A háttérvideó alább nézhető meg:

Nyitókép: Facebook

#Külföld#szijjártó péter#ensz#szankció#gazprom#cnn#műsorvezető

Címlapról ajánljuk