Külföld

„Lőjünk gyorsan egy szelfit a túszejtőnkkel, aki éppen bejelenti a követeléseit!”

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 11:10

Bizarr részlet látott napvilágot a grúziai túszdrámáról.

Az RTL Híradó is bemutatta a drámai felvételeket az esetről, amikor egy fegyveres 12 embert ejtett túszul egy északkelet-grúziai bankban kedden.

Követeléseit az egyik fogvatartott Facebook oldalán posztolta. A túszejtő kétmillió dollárt kért, egy orosz zászlót és egy helikoptert, amivel elhagyhatja az országot. Végül rendőrök hozták ki az épületből. Letartóztatták és terrorizmussal gyanúsítják. Helyi lapok információi szerint senki nem sérült meg.

Az esetről később még egy részlet nyilvánosságra került: a Visioner Twitter-fiókján jelent meg az a szelfi, amit a túszok készítettek, míg a fegyveres fenyegette őket, és éppen bemondta követeléseit a facebookos élő közvetítésén.


A kép eredetiségét hivatalos források nem erősítették meg, viszont azon a médiához eljutott felvételekben szereplő arcok és helyszín láthatóak. A Twitter-fiók egy másik érdekes felvételt is előtúrt: ezen az látható, hogy a maszkos túszejtó a fogvatartottak között ücsörög a bombákkal a mellkasán, míg a háttérben szelfizők unatkoznak.


A Híradó riportja:


Nyitókép: Twitter

#Külföld#grúzia#bank#túsz#túszdráma#szelfi#követelés#unalom

Címlapról ajánljuk