Külföld

„Embereket ölni nem mindig rossz dolog” – mondta a vérben úszó gyilkos a kiérkező rendőröknek

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 16:44

Szomszédját azért támadta meg, mert felbőszítette egy motor hangja. Áldozata élettársát és a segítségükre siető másik szomszédot is súlyosan megsebesítette. Életfogytiglant kapott.

A Sky News számolt be róla, hogy életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki a motorzaj miatt kialakult vitában halálra késelte szomszédját. Jamie Crosbie tizenhétszer szúrta meg Dean Allsopot, miután felbosszantotta, hogy az áldozat tizenéves fia tavaly áprilisban felbőgette motorját. 

A gyilkosság estéjén a háromgyermekes családapa és fia Norwich melletti otthonukban dolgoztak a motorjaikon. Crosbie fia felbőgette az egyik jármű motorját, ami felbosszantotta Crosbie-t, aki az ablakhoz ment és kézmozdulatokat tett feléjük. A vita az utcán folytatódott, majd az elkövető magához vett egy kést és egy fűrészt. Amikor áldozat meglátta a fegyvereket, értesítette a rendőrséget és közölte, hogy szomszédja késsel fenyegeti.

A hívás során hallható volt, ahogy Allsop azt mondja a fiának, menjen be, szomszédja ezután rontott rá és szúrta meg többször is. Fia eközben hazament, magához vett egy kést és visszatért, hogy segítsen apjának, aki ekkor már erősen vérzett súlyos sérülései miatt. Crosbie megpróbált rátámadni Allsop fiára is, aki azonban visszavágott, Crosbie-t a fején és a kezén sebesítette meg. A tinédzser ezután ismét hazament és értesítette az édesanyját.

Crosbie szintén hazament, néhány perccel később pedig visszatért a helyszínre, ahol Allsop arccal lefelé fordulva, mozdulatlanul feküdt a földön. Hátba szúrta őt, majd az áldozat élettársa és a helyszínre siető szomszéd ellen fordult.

Dean Allsop a helyszínen életét vesztette, a boncolás során megállapították, hogy halálos szúrt seb érte a mellkasát. Crosbie áldozata élettársát mellkason szúrta, illetve mély vágást ejtett a fején, a szomszédot a nyakán sebesítette meg.

Ez jó dolog, nagyon örülök neki, embereket ölni nem mindig rossz dolog

– mondta a férfi a kiérkező rendőröknek.

A rendőrségi testkamerás felvételein látható, hogy Crosbie arca és keze vérben úszott a gyilkosság után. 

A 48 éves gyilkost szerdán életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, ez azt jelenti, hogy legalább 28 évet kell rács mögött töltenie. Crosbie ítélethirdetésekor Anthony Bate bíró azt mondta neki: „Nagyon veszélyes embernek tartom Önt”. 

Nyitókép: Norfolk Police / Sky News

#Külföld#gyilkosság#motor#szomszéd#vita

Címlapról ajánljuk