Romániában leszakadt a hóA hegyekben havazott, az ország déli részén pedig fákat csavart ki a szél.
Külföld

Romániában leszakadt a hó

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 18. 13:37

A hegyekben havazott, az ország déli részén pedig fákat csavart ki a szél.

A craiovai regionális közút-karbantartó vállalat vasárnap arra figyelmeztette a járművezetőket, hogy a Páring-hegységen több mint 2000 méteres magasságban átvezető DN67C Transalpina főúton, havazik, illetve havaseső esik, ezért téligumik és hóláncok nélkül ne induljanak útnak, vagy ha már ott vannak, várják meg a hókotró járműveket és a nyomukban haladva ereszkedjenek le a hegyről.

A Bihari-hegységben az 1800 méteres Vigyázó-csúcson működő meteorológiai állomás ügyeletese töltött fel a Meteoplus Facebook-oldalra videófelvételt a behavazott tájról, hozzátéve, hogy a szeles időben az érzékelt hőmérséklet mínusz öt foknak felel meg.

Bukarestben vasárnap több mint húsz olyan helyszínre riasztották a tűzoltókat, ahol fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, vagy tetőszerkezeteket tépett le az erős szél.

Románia területének nagy részén, a Bánság és Partium kivételével, vasárnap estig elsőfokú (sárga) meteorológiai figyelmeztetés van érvényben az óránként 75 kilométeres sebességet is elérő széllökések miatt. A Székelyföld hegyvidéki részeire és a Keleti-Kárpátok más térségeire narancssárga riasztást adtak ki: itt óránként 90-100 kilométeres sebességű széllökések várhatók.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#románia##Időjárás

Címlapról ajánljuk