Külföld

John Lennon gyilkosa tizenkettedszerre is kérelmezte szabadlábra helyezését, ismét elutasították

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 13. 12:00

A 67 éves Mark David Chapman 1980-ban gyilkolta meg a legendás zenészt.

New York állam illetékes hatósága tizedkettedszer is elutasította John Lennon gyilkosa, Mark David Chapman kérelmét a feltételes szabadlábra helyezésre, írja az MTI.

Az életfogytiglani büntetését töltő 67 éves Chapman augusztus végén jelent meg a feltételes szabadlábra helyezési kérelmeket elbíráló testület előtt.

A férfi 1980. december 8-án, manhattani lakása előtt lőtte agyon a Beatles egykori sztárját, aki akkor 40 éves volt. Chapman 1981-ben életfogytiglani börtönbüntetést kapott. A jelenleg New Yorktól északra, a Green Haven börtönben raboskodó férfi legkorábban húsz év után kérhette a feltételes szabadlábra helyezést.

Az újabb meghallgatás leiratát még nem tették közzé, de a korábbi alkalmakkor bűnbánatot tanúsított, 2020-ban például alávalónak nevezte tettét és azt mondta, hogy akkor sem fogja elhagyni a száját egyetlen panaszszó sem, ha úgy döntenek, hogy élete végéig börtönben kell maradnia.

Két éve hangoztatta: kizárólag azért lőtte le John Lennont, mert az „nagyon-nagyon híres” volt, és „nagyon önző módon” ő is a hírnevet kereste a zenész megölésével. Chapman legközelebb 2024 februárjában folyamodhat újra feltételes szabadlábra helyezésért.

Nyitókép: Kypros / Getty Images

#Külföld#john lennon#gyilkos#börtön#kérelem#életfogytiglan

Címlapról ajánljuk