Külföld

Varga Judit baráti hangulatban beszélt Vera Jourováról, akit korábban éles hangon kritizált a kormány

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 8. 19:05

Közösen fotózkodtak is.

„Vera Jourová biztos asszonnyal való egyeztetésem során megerősítettem, hogy a magyar kormány továbbra is nyitott a konstruktív párbeszédre a Bizottsággal. A megküldött levelünkkel átfogó intézkedéscsomagot tettünk le az asztalra azzal a céllal, hogy a Bizottság valamennyi aggályát orvosolja. Közös célunk, hogy Magyarország és a magyar emberek hozzájuthassanak a nekik járó forrásokhoz” – írta emojikkal tarkítva a Facebookon Varga Judit igazságügyi miniszter.

A poszthoz képet is mellékelt, amelyen a két politikus közösen látható egy EU-s zászló előtt. Ugyanarról a Vera Jourováról, az Európai Bizottság alelnökéről van szó, akit korábban a kormány és a kormányközeli média rendszeresen támadott azért, mert szerepet vállalt a Magyarország elleni jogállamisági eljárás előkészítésében

2020-ban Varga „abszurdnak és valótlannak” nevezte állításait a magyar jogállamiságról, az idei választások előtt pedig azzal vádolta, hogy a „baloldal vereségét készíti elő” a választási törvények kritizálásával. Szijjártó Péter januárban valamiért azt kérte rajta számon, hogy miért nem háborodik fel egy holland „rendőrattakon”.

Korábban arról írtunk: a kormány még korrupcióellenes hatóságot is létrehoz azért, hogy hozzájusson Magyarország az EU-s helyreállítási alap forrásaihoz. A Transparency International szerint viszont önmagában attól, hogy lesz egy újabb hatóság, valószínűleg még nem szűnik meg a rendszerszintű korrupció.


Nyitókép: Facebook

#Külföld#vera jourová#varga judit#facebook#támadás#helyreállítási alap#eu

Címlapról ajánljuk