Külföld

Fél napig volt víz alatt a nyolcéves fiával Angliában elhunyt magyar nő autója

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 12:08

Új részleteket árult el a helyi rendőrség az RTL Híradónak a tragikus balesetről. 

A helyi rendőrség gyanúja szerint fél napig volt a víz alá merült autójában az a 28 éves magyar nő, aki nyolcéves fiával együtt meghalt, miután egy kis tóba zuhantak egy angliai falu közelében – tudta meg az RTL Híradó. R. Vivien és fia, Milan szombaton szenvedett balesetet a brit királyi légierő witteringi bázisa mellett, nem messze Stamford városától, ahol éltek.

Cambridgeshire megye rendőrsége a nyomozást vezető rendőrtisztre hivatkozva elmondta, hogy a baleset valamikor délelőtt 10 és 11 óra között történhetett, és a tóba merült autót csak este hat órakor vette észre egy ott horgászó ember, miután meglátta a jármű vízből kiálló kerekeit.  

A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit, de úgy tűnik, hogy abban másik autó nem játszott szerepet. Egyelőre nincsen semmi okuk azt feltételezni, hogy bűncselekmény történt volna, és tragikus balesetként kezelik az esetet – közölték. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a 28 éves anyukát holtan találták a járműben. Fiát a peterborough-i városi kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

A tó egy kisebb országút mellett, egy kanyar végén található. Előtte egy kerítés volt, ami az ITV cikke szerint át volt szakítva.

Egy magyar nő tóba hajtott nyolcéves fiával Angliában, fél nap után vették csak őket észre
A baleset helyszíne. Fotó: Google Street View

Egy helyi lakos a Daily Mailnek elmondta, hogy „nem ez volt az első eset, hogy egy autó beleesett a tóba az utóbbi években”. A Mail cikke szerint három évvel korábban egy ütközés után zuhant a tóba egy autó, de akkor senki sem sérült meg.

A rendőrség a helyi lakosok segítségét kérte, hogy meg tudják állapítani, hogy pontosan mikor is történhetett a baleset. Arra kérték a környéken élő embereket, hogy ellenőrizzék térfigyelő kameráikat, hogy azok felvételein látható-e a kék Ford Focus.

A rendőrség közlése szerint az áldozatok családja engedélyezte a róluk készült fénykép közzétételét, de magánéletük tiszteleben tartását kérték, és nem nyilatkoznak a sajtónak. 

Nyitókép: Vivien és Milán. Fotó: Cambridgeshire Police

#Külföld#baleset#egyesült királyság#fulladás

Címlapról ajánljuk