Külföld

Elon Musk a harmadik világháborúval indokolta, miért állt el a Twitter megvásárlásától

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 16:14

A világ leggazdagabb embere szerint nem lesz értelme megvenni a Twittert, ha kirobban a harmadik világháború.

A Twitter ügyvédei Elon Musk szöveges üzeneteivel igyekeznek bizonyítani, hogy a világ leggazdagabb emberének számító techmilliárdos inkább a vásárlói lelkiismeret-furdalás, mintsem a közösségi hálózat spamfiókjai miatti aggodalom miatt akar lemondani a cég megvásárlásától – írta a Bloomberg alapján a Világgazdaság.

A Twitter júliusban perelte be Muskot, miután az üzletember visszavonta 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát a cégre. Musk azt kérte a delaware-i bíróságtól, hogy halasszák el az október 17-re kiírt tárgyalást, miután álláspontja szerint a Twitter félrevezethette a befektetőket a spam- és botfiókokkal, vagyis a nem létező felhasználók által birtokolt fiókokkal kapcsolatban. A bíró várhatóan még ezen a héten meghozza a döntést az ügyben.

A Twitter ügyvédjei most egy május 8-án kelt szöveges üzenetet hoztak fel bizonyítékként, amelyben Musk arra kérte a bankárját, hogy függessze fel az üzletkötési folyamatot Vlagyimir Putyin orosz elnök másnapi beszédéig, amelyben Putyin megvédte döntését Ukrajna lerohanásáról.

Nem lesz értelme megvenni a Twittert, ha kirobban a harmadik világháború

– írta Musk az üzenetben, miután egy héttel korábban már megállapodott a közösségi médiacég megvásárlásáról.

A Twitter szerint Musk visszalépésének oka az orosz-ukrán háború miatti széleskörű piaci visszaesés. Ezzel szemben Musk álláspontja szerint a Twitter napi aktív felhasználói bázisának sokkal nagyobb részét teszik ki a hamis felhasználói és spamfiókok, mint amennyire a vállalat azt felvállalja. Ez pedig okot ad neki arra, hogy lemondjon a tervezett felvásárlásról.

Nyitókép:  Michael Gonzalez / Getty Images

#Külföld#elon musk#twitter#harmadik világháború#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk