Külföld

12 éves fiú lőtte meg osztálytársát egy kaliforniai iskolában

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 16:56

Oakland polgármestere a fegyveres erőszak elharapózása miatt aggódik.

Letartóztattak egy 12 éves fiút a kaliforniai Oaklandben, miután az iskolában meglőtte 13 éves osztálytársát – írta a Guardian.

A lövöldözés hétfőn kora délután történt, helyi sajtóinformációk szerint más gyerekek is jelen voltak. Ők a tantermekbe és a tornaterembe menekültek. A rendőrök közlése szerint a lövöldöző diákot gyorsan elfogták, meglőtt osztálytársát kórházban ápolják, állapota stabil.

A város polgármestere a megkönnyebbülését fejezte ki amiatt, hogy a meglőtt gyerek felépül, de elítélte a várost és Amerikát egyre nagyobb mértékben sújtó fegyveres erőszakot. „Az iskolákban kellene a gyerekeinknek a legnagyobb biztonságban lenniük” – írta a Twitteren.

A hatóságok nem közölték, hogy a lövöldöző gyerek szándékosan, vagy véletlenül találta-e el osztálytársát. Az Everytown nevű szervezet szerint ugyanakkor a laza fegyvertartási szabályok miatt kifejezetten Amerikára jellemző probléma, hogy a gyerekek és tizenévesek körében vezető halálozási ok a lőtt sérülés. Napi átlagban 52 húszévesnél fiatalabb gyereket és fiatalt lőnek le, és becslések szerint évente hárommillió gyerek válik lövöldözés tanújává. Annak, hogy egy 5 és 14 év közötti gyereket lőfegyverrel ölnek meg, az Egyesült Államokban 21-szer nagyobb az esélye a szervezet szerint, mint más magas jövedelmű országokban.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

 

#Külföld#lövöldözés#kalifornia#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk